Skvělé časy přehled

Skvělé časy
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481842/bmid_skvele-casy-Q5M-481842.jpg 3 21 21

Katje je čtyřiačtyřicet, žije single a má vlastně všechno, co žena potřebuje: pohodlný byt, prestižní práci i přátele, se kterými je jí dobře. A pak jí zavolá kamarádka Doris, že našla její matku, jak bloudí zmateně ulicemi. Katja všeho nechá a vrátí se do rodného města. Je toho na ni ale trochu moc. Prosadit se v práci, kde jsou všichni mladší než ona, je výzva. V novém bytě na ni téměř každý den čeká nějaké překvapení, a to jak v osobě pana domácího a ostatních obyvatel domu, tak díky nefunkčnímu a zastaralému zařízení. Navíc musí řešit nejen péči o matku, ale i problémy bratra, který opustil rodinu a teď se skrývá před příbuznými své mladé turecké milenky. Až dosud žila dost sobecky, a najednou se musí starat o spoustu lidí kolem sebe. Pochopí ale, že opravdoví přátelé jsou ti, kteří s ní přečkají nejen skvělé, ale i špatné časy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

Unsere allerbeste Zeit, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skvělé časy. Přihlašte se a napište ho.

LilianTae
předevčírem 4 z 5

Knížku jsem si vzala jako oddechovku. Vzhledem k žánru jsem od ní moc nečekala kromě přeslazené romantiky, která ale nepřišla, což bylo nakonec příjemné překvapení. (Anotace nečtu, maximálně první větu.)

Kniha je hodně orientovaná na děj. Pořád se něco děje, hlavní hrdinka pořád řeší nějaké problémy a napravuje je. Nebudu lhát, dost mě to vtáhlo a hltala jsem, i když to bylo celé přitažené za vlasy.

Celý děj se odehrává v rámci více méně jednoho měsíce, všem se sype život pod rukama, ale nikdo se nehroutí a konec je poplatný žánru. O nějaké psychologii postav nemůže být moc řeč, ale ve všech dramatech, co se na stránkách odehrávají, na ni nemáte ani čas.

Kniha sama o sobě je průměr i v rámci žánru, ale nutila mě číst, abych se dozvěděla, co bude dál, což se moc knihám nepodaří, takže dávám 4 hvězdičky.

Hakl54
27.11.2023 3 z 5

Nic extra od knihy nečekejte. Hlavní hrdinka ale vše zvládne a všem poradí.

sporran
24.07.2023 3 z 5

Dovolenkové čtení. Hlavní hrdinka si užívá ranní ležení v posteli... jinak lítá mezi osudy lidi, které sama mění. Za měsíc se jí toho stane tolik, co jinému ani za celý život.

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021

Kniha Skvělé časy v seznamech

v Mé knihovně91x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)