Slast přehled
María Hesse
Vše, co jste kdy chtěli vědět o ženské slasti, ale styděli jste se zeptat. Maria Hesse, ilustrátorka a autorka úspěšných ilustrovaných životopisů, vás zve, abyste odhodily ostych, prozkoumaly své tělo a nahlédly pod roušku ženské sexuality. V této vizuálně jedinečné knize se na pozadí autorčina osobního příběhu dozvíte spoustu zajímavých informací o anatomii ženského těla, ale například i o vývoji vnímání ženské sexuality, sexuálních pomůckách či mýtech, jimiž bylo po staletí ženské tělo zatěžováno, a seznámíte se s významnými ženami historie, které jsou se sexualitou spojovány.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Erotika
Vydáno: 2020 , CPressOriginální název:
El placer, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slast. Přihlašte se a napište ho.
Kniha pro mne velice rozporuplna.
Gragicky po umělecké stránce dokonale a absolutne adoruji, ze obrázky jsou intimní a nabité sexualitou, ale ne tou lacinou a sprostou.
Co se týče obsahu tak ačkoliv se autorka snazi prezentovat v "mile" sféře nad-uvedomeni, tak to vlastně je celkem protestne a vyzdvihujici jen stránku žen.
Na pár místech zazní, nutnost souzneni muze a ženy, ale přijde mi to az umele použité, kdy pred vydáním přišel někdo a řekl " Hele, tohle je az moc útočné, zjemni to"
Jako subjektivní názor španělské ženy vyrůstající a nasledne oprostujici se od vlivu církve a viry a jeji cesta je to skvělý. Graficky nemam co vytknout.
Ale jako knížka pro formování mladých žen je az moc radikální a nedovoluje vlastní pocity, kdy urcite linie (submusivita atd) stavi do role "spatne vlastnosti"
Nepatří do rukou pátrajícim, ale rozhodně patří do ruky tem co nemají
rádi klapky na očích.
Svete div se, plný počet
Překrásná knížka, co se týká ilustrací. Obrázky jsem si opravdu užila. Autorka má velký talent. Ale obsahově je kniha podle mne až příliš feministická. Zdá se, že všichni muži světa od počátku věků jsou sebestřední a špatní. S tím já nesouhlasím. A jako věřící jsem měla trochu problém s poněkud svérázným výkladem Bible. Ale uznávám, že každý má právo na svůj názor.
Knižní novinky (42. týden)
11.10.2020
Kniha Slast v seznamech
autobiografické prvky ženská sexualita
2018 | Bowie: Ilustrovaný životopis |
2019 | Frida Kahlo: Ilustrovaný životopis |
2020 | Slast |
Motivační kniha pro dámy, aby se nebály pustit svou sexualitu z řetězu, poslouchaly své tělo, vykašlaly se na konvence a žily svobodný život plný radosti a uspokojení z intimních zážitků. Krásné ilustrace, ale text možná ženy staví až příliš do pozice obětí útlaku a snad až mnohasetletého celosvětového mužského spiknutí, které jim mělo zabránit v tom, aby si uvědomily, že i pro ně je slast z vzájemného spojení přístupná. Občas se mi to zdálo trochu naivní a přepjaté, ale co já vím, že.