Sláva, bohatství a ambice přehled
Osho
Buďte bohatí - hmotně, psychicky i duchovně! To je hlavní motto dalšího souboru promluv mistra Osho, který odpovídá na otázky týkající se soutěživosti a ambic či touhy po penězích a majetku. A jeho odpovědi jsou jako vždy nesmírně provokativní, inspirativní a přínosné, protože se zaměřují na každodenní život a jeho problémy.
Duchovní literatura Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2013 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Fame, Fortune And Ambition, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sláva, bohatství a ambice. Přihlašte se a napište ho.
Tak som sa od Osha (či jeho pohrobkov?) na str. 31 dozvedel aj takú vec, že Voltaire, keď chcel v zdraví stihnúť vlak, musel na stanicu chodiť v sprievode policajnej ochranky. To preto, aby z neho poverčiví ľudia nestrhali šaty. Ale to bolo, ešte keď bol slávny. Preto bol zo svojej slávy veľmi smutný. A tak sa tento hlboko veriaci muž pomodlil k Bohu, aby ho tej slávy zbavil. A stalo sa! Takže potom už slávny nebol a mal kľud. To vraj vie Osho z Voltaireových pamätí.
Že tu kde-čo neštimuje? Nevadí, to je v poriadku – veď na inom mieste (str. 125) sa rozprávkar Osho chváli, akým zlým žiakom bol a ako ho už v detstve napr. taký dejepis vôbec nezaujímal.
No..., rozhodne je to kniha plná vtipných momentov!
Kniha Sláva, bohatství a ambice v seznamech
1992 | Život, láska, smích |
1991 | Oranžová kniha |
1996 | Hořčičné semínko |
2003 | Sex |
2007 | Láska, svoboda, samota |
Koupila jsem si tu knihu, protože se mi líbí jak Osho mluví a že dává různé příklady (někdy se mi zdá, že mohl reagovat trochu jinak, ale to bude asi i překladem a tím, že mluví k více lidem. Některé knihy s nálepkou Osho se mi nelíbily, autoři evidentně vnucují i kus sebe, ale většinou to jde poznat). Neměla jsem vlastně moc chuť si ji hned číst (raději teď čtu třeba veselé fantasy příběhy), nicméně jsem se do knihy podívala a hned jsem se začetla a 2. den ji dočetla :). Je tam mnoho zajímavých a chytrých informací, návodů.. Každý tam určitě najde něco zajímavého ;).