Slavné historické příběhy (Jak to bylo doopravdy?) přehled

Slavné historické příběhy (Jak to bylo doopravdy?)
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172497/bmid_slavne-historicke-pribehy-jak-to-by-9l8-172497.jpg 3 7 7

Oblíbené historické omyly, kontroverze a záhady z období od konce 18. století, zejména z historie Velké Británie a Evropy, ale i Spojených států a zbytku světa. Například: Jak zemřel Napoleon? - Byl Hitlerův nástup k moci nevyhnutelný? - Způsobil krach na Wall Streetu velkou hospodářskou krizi? - Stalin: Hodný strýček nebo masový vrah? - Nakolik byl německý požadavek na Sudety oprávněný? - Kdo doopravdy vyhrál u Waterloo? - Americká občanská válka: byl Sever neporazitelný? - Pearl Harbor, 1941: byl japonský útok opravdu tak překvapivý?... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Debunking History - 152 Popular Myths Exploded, 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavné historické příběhy (Jak to bylo doopravdy?). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

pupak13
20.06.2024 2 z 5

Další zbytečná kniha. Ano nechal jsem se zlákat jak titulem knihy, tak i fotkou na úvodní straně. Milně jsem se domníval, že autoři rozeberou světové dějiny a poučí nás o méně známých faktech - zkrátka "Jak to bylo doopravdy". Chyba lávky. Pro koho tato kniha byla určena je mi záhadou. Minimálně 60 % knihy je věnováno britské nebo americké historii. Koho v Čechách zajímá "jaká byla poslední slova Williama Pitta", nebo "jestli Zinovjevův dopis přinesl MaCDonaldovu porážku v roce 1924" ? Nikoho. Navíc je kniha již zastaralá a některé názory autorů jsou nepřesné a nepravdivé. Občas autoři používají taková cizí slova, že jsem si musel vzít na pomoc slovník cizích slov. Zkrátka doporučuji pokud se vám kniha dostane do ruky, tak ji zase odložit, a to nejlépe do sběru starého papíru.

Vidlička
21.04.2020 2 z 5

Autoři předloží vždy všechny známé hypotézy, ale jen mááálokdy splní, co slibují v nadpisu knihy - odpovědět čtenáři, jak to tedy doopravdy bylo. Většinou řeknou, že už se to po tý době nedá zjistit. Což chápu, ale na to, že se na obálce prezentují jako historikové, čekala jsem, že budou informovanější. Nicméně knížka je dobrá pro inspiraci, o jakou událost se zajímat jinde podrobněji.


tenax
16.08.2013 2 z 5

Dva angličtí historikové předkládají svá hodnocení různých historických událostí a postav, někdy jsou jejich závěry až překvapivé, jindy se celkem shodují s obecně uznávanými názory. Některá z více než 150 témat nejsou nijak atraktivní, navíc je vše psáno dost suchopárným jazykem. Skoro bych řekl ztráta času.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slavné historické příběhy (Jak to bylo doopravdy?) v seznamech

v Přečtených8x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x