Slavní malíři přehled
Robert Cumming
Portréty 50 nejslavnějších malířů historie nabízejí neotřelý pohled na jejich umělecký odkaz i pochopení jejich osobnosti. Výběr umělců se zaměřuje na období od 15. do 20. století, odhaluje vývojové etapy rozličných stylů od iluminovaného rukopisu bratří Limbourgů ke stříkací technice Jacksona Pollocka. Popis jednotlivých malířských stylů a jedinečný způsob vyjadřování umělců vede k pochopení jejich vnitřního života i k širšímu obeznámení s životopisnými a historickými podrobnosti umělce i doby, v níž tvořil. Mimořádná kvalita reprodukcí uměleckých děl dovoluje ocenit poutavé detaily každého díla a precizně zobrazuje i skryté symboly a charakteristické rysy postav. 2. vydání. ... celý text
Literatura naučná Umění
Vydáno: 2008 , Knižní klubOriginální název:
Great artists explained, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavní malíři. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Slavní malíři v seznamech
Kniha čtenáře provede světem umění. Každému malíři je věnována jedna dvoustrana. Nejprve se v krátkém odstavci dozvíme něco o životě umělce, pak stručně ,hlavní světové události, co za umělcova života proběhly ,a soupis klíčových malířových děl, ale hlavní je jedno umělcovo dílo, které je podrobněji popsáno, jako je symbolika, námět ,význam, postavy, předměty a atd.
Kniha je nádherně upravená, čtenář se pokochá krásnými obrazy a něco se i dozví.