Slavnosti krokodýlů přehled
Alena Jakoubková
Hrdinkou knihy je Sophie Landová - v mládí nenápadná, zakřiknutá dívka s nízkým sebevědomím, vyrůstající s autoritativním otcem a citově chladnou matkou. Vycepovaná k vědomí, že jako dcera ani jako člověk nestojí za nic, vstupuje do života s přesvědčením, že si zaslouží jen to nejhorší. Co očekává, to také dostane. A nijak ji to nepřekvapuje - vždyť to přece čekala... Své manželské soužití Sophie popisuje jako tanec s krokodýlem. Společný život dvou propastně rozdílných bytostí je plný nepochopení a domácích půtek. Sophie ustupuje a podřizuje se, ale manželův respekt jí to nezíská. O svém osudu Sophie vypráví s humornou nadsázkou; jejím prostřednictvím se před čtenářem otevře barvitý svět dnešních žen, vyzdvihuje jejich vzájemnou soudržnost a loajalitu, které se obvykle připisují spíše mužům. Kniha ale v žádném případě nechce stavět muže a ženy proti sobě - příběh je laděn smířlivě a ironický vtip hlavní hrdinky je nejčastěji zamířen k ní samotné. Mladá Sophie je nevýrazná, věkem ale zraje jako víno - a proměňuje se v plnoštíhlou sexy dlouhovlasou blondýnku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavnosti krokodýlů. Přihlašte se a napište ho.
Mala som dojem, že kniha je súhrnom poznámok, ktoré si pani spisovateľka pripravovala a trochu neusporiadane ich potom vydala ako ucelenú knihu. Viaceré sceny sa opakujú, preskakuje v čase
okrem toho opis správania Krokodíla je pre mňa neuveritelny, že by toto dokázala vydržať vzdelaná žena, ktorá si vie zarobiť na každodenné potreby pre seba a deti
...a máme tu zase matinku. Ach jo.
Tohle je parodie, ne román. Těmi cizími jmény to autorka dokonale pohřbila. Přečíst si jako první tuhle knihu, další už nečtu.
Autorka vlastně vykrádá sama sebe - pořád dokola to samé, jen s mírnými obměnami.
Ach jo.
Kniha Slavnosti krokodýlů v seznamech
2009 | Dopadlo to špatně...vzali se |
2011 | Chytrá žena pro manžela přes plot skočí |
2011 | Čiň manželu dobře - peklem se ti odmění |
2012 | Manžel, který štěká, taky kouše |
2010 | Všude manžel o dvou kůrkách |
Autorku čtu ráda, ale toto se trochu nepovedlo. V knize jsou všichni muži příšerní a nejhorší je Krokodýl. V necelé polovině jsem knihu zaklapla, už jsem nemohla pokračovat, je mi líto. Věřím že další knihy této autorky budu číst s chutí