Kokain Blues (2018) | Databáze knih

Kokain Blues přehled

Kokain Blues
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371921/mid_kokain-blues-qHQ-371921.jpg 4 60 60

První z knížek ze světoznámé krimi série Phryne Fisherová vyšetřuje, předloha úspěšného televizního seriálu Miss Fisher Murder Mysteries (u nás na Netflixu). Dvacátá léta v Melbourne v Austrálii. Do města se vrací žena, která otřese smetánkou i podsvětím. Phryne Fisherová, s koktejlem v ruce a talentem na řešení malérů, se nezastaví před ničím. Phryne přijímá zakázku na vyšetření záhadných nevolností dcery londýnských přátel. Ta se odstěhovala za manželem do Melbourne, kam zamíří i Phryne. Pátrání ji přivede na stopu nebezpečného kokainového gangu. A díky novým známým – svérázným taxikářům – přibere i tragický případ zneužité dívky. Zároveň se znovu seznamuje s městem, ve kterém kdysi vyrůstala – s jeho krásami, předměstími, luxusními večírky i skandály.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Charleston Media

Cocaine Blues, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kokain Blues. Přihlašte se a napište ho.

Katy_vKnihách
13.02.2025 3 z 5

Tedy, čekala jsem to lepší, zajímavější, ale hlavně více detektivní. Ta detektivní zápletka se v tom příběhu tak trochu ztrácela. Víc času se tu autorka věnuje večírkům a oblečení. A když ještě vezmu v potaz to, že mi hl. hrdinka přišla vykreslená až moc dokonale a sebevědomě, tudíž mi ani trochu nepadla do noty, je to pro mě sotva za průměrné hodnocení. Hodně jsem se těšila, a hodně jsem se taky zklamala. Další díly už opravdu ne.

trudoš
06.02.2025 3 z 5

Není to špatné, ale zaujala mě spíše dobová atmosféra, než detektivní zápletka, která nemá daleko k dětským komiksům Otazníky detektiva Štiky. Jedině svéráz hrdinky a konfrontace s různými aktéry dramatu vylepšuje dojem průměrné kriminálky, jež trpí bohužel gramatickým nešvarem příliš mnoha vykřičníků. Ovšem jako popisný katalog módních šatů a designových doplňků fajn.
Pravdou ale je, že většina osazenstva je tu pouze proto, aby dala vyniknout hrdince a její dobrodružné povaze. Otravně však působí její cítění pro chudé, když ona sama má miliony pod polštářem a utrácí je za zbytečnosti, či občasné povzdechy nad těžkostmi bouřlivého života, kdy se jeden musí vyrovnávat s ranní kocovinou. A třebaže se Kerry Greenwoodová snaží vytvořit ženského Hercula Poirota, povzneseného nad skutky ostatních, naneštěstí její Phryne Fisherová zas tak inteligentní není, lépe řečeno, neřeší nic mimořádně zapeklitého, aby se náležitě předvedla. I když uznávám, že ta finta s otrávením manžela byla pěkná.

Emik87
19.02.2024 5 z 5

Přiznávám, že jsem nejdříve viděla seriál a knížky četla až pak. Nutno říct, že jde skoro o dvě rozdílné věci, ale nevadí. K seriálu mám asi trochu blíž, ale i kniha se čte velice dobře. Je nápaditá i napínavá. Doporučuji.

Kniha Kokain Blues v seznamech

v Mé knihovně18x