Není kouře bez ohýnku přehled

Není kouře bez ohýnku
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54119/bmid_neni-koure-bez-ohynku-jF8-54119.jpeg 4 905 905

Slečna Marplová série

Mladý pilot Jerry Burton se v poklidném městečku Lymstock, opečováván svou sestrou Joannou, zotavuje po těžkém úrazu. Sourozenci však náhle obdrží poměrně nechutné anonymní dopisy. Ty začnou dostávat i jiní obyvatelé Lymstocku a městečko brzy zachvátí podivná psychóza, která vyvrcholí sebevraždou. A po ní následuje vražda. Policejní pátrání se rozjíždí a brzy se do případu zapojuje slečna Marplová se svými všetečnými otázkami… a neomylným čichem pro zločin a jeho pachatele. Román Není kouře bez ohýnku z roku 1942 byl jako jeden z mála detektivních příběhů Agathy Christie poprvé publikován v USA (z této verze vycházel i první překlad do češtiny). Teprve rok nato se dočkal vydání britského – a to ve značně rozšířené podobě, kterou nyní přinášíme českým čtenářům poprvé.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

The Moving Finger, 1943

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není kouře bez ohýnku. Přihlašte se a napište ho.

Ticiana
předevčírem 4 z 5

Nenarocna kniha, ale povedena. Slecnu Marplovou zastupuje Jerry, ale libilo se mi to.
Proste Agatha.

petraj30
09.01.2025 5 z 5

Tohle se moc povedlo. Moc pěkný příběh.
Slečna Marplová se ukáže až skoro na konci, ale v příběhu zastává její roli Jerry, který jí skvěle sekunduje.
Na vraha jsem opět nepřišla a dívat se můžu jak chci, stejně mi vždycky uteče.
Jedním slovem to byl koncert. Prostě skvělé.

VetDejvid
05.01.2025 5 z 5

Asi moja najobľúbenejšia kniha od Christie, veľmi rýchlo a príjemne sa číta. Rozprávač v podobe Jerryho, pilota v rekonvalescencii po úraze, ma veľmi bavil. Opäť som podozrieval pomaly každého a ku koncu som bol aj tak nakoniec prekvapený. Hoci slečná Marplová moc priestoru v knihe nedostala, nevadilo mi to. Jej postava bola veľmi pekne využitá na dotvorenie atmosféry anglického viedieku a malomesta.

Nezdolná, Zlomené duše a další knižní novinky (27. týden)

02.07.2023

Kniha Není kouře bez ohýnku v seznamech

v Přečtených1 470x
v Mé knihovně456x