Slečna Marplová a záhady: Povídky přehled
Agatha Christie
Slečna Marplová série
Nové luxusní ilustrované vydání povídek Agathy Christie tentokrát soustřeďuje kratší příběhy, v nichž vystupuje druhá nejslavnější postava královny detektivek – slečna Jane Marplová, ctihodná stará panna z vesničky St. Mary Mead, proslulá jako „odbornice na mrtvoly“, která se dokonale vyzná ve zločinech a nemilosrdně odhaluje jejich pachatele. Zároveň jsou do tohoto souboru zařazeny povídky, kde sice nefiguruje žádný známý detektiv, přesto jsou to mistrné texty plné záhad, napětí, chytrých zápletek a dechberoucích odhalení. Soubor Slečna Marplová a záhady z pera královny detektivek, jež je kmenovou autorkou a „rodinným stříbrem“ nakladatelství Euromedia Group, vychází coby jeho jubilejní 10 000. titul.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2018 , KalibrOriginální název:
Miss Marple and Mystery: The Complete Short Stories
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečna Marplová a záhady: Povídky. Přihlašte se a napište ho.
Konečne. Cítim úľavu, že som túto skutočne obrovskú knihu po niekoľkých mesiacoch dávkovania si poviedok, konečne dočítal. Jednoducho, bolo toho príliš a cítim, že som sa (momentálne) tvorby pani Christie presýtil. Okrem toho bolo mnoho poviedok v knihe priemerných a zopár vyslovene úbohých - teda časť knihy, kde šla jedna duchárska poviedka za druhou, bola pre mňa veľmi ťažko stráviteľná. Nechcem porovnávať s inou tlstou knihou poviedok od tety Agathy, ale tá je rozhodne lepšia a táto ťahá za kratší koniec. Len to porovnanie sa vyslovene ponúka, pretože autorka je tá istá a hoci postavu Hercula neznášala, tak možno práve preto sú poviedky s ním o toľko lepšie, než so starou všetečnou starou dievkou Jane.
Netajím se tím, že Agatha Christie je moje nejoblíbenější autorka a hltám od ní prakticky cokoliv. Proto tato překrásná sbírka povídek se slečnou Marplovou a dalších povídek s různými záhadami nemohla chybět v mé knihovně a já si čtení moc užívala. Není to zrovna knížka do kabelky, takže jedna, dvě povídky doma u kávičky pod dekou, byla ta pravá atmosféra pro toto dílo :)
Říjnové knižní novinky (22. - 28.)
22.10.2018
Blíží se Knihománie
08.10.2018
Kniha Slečna Marplová a záhady: Povídky v seznamech
Anglie detektivní a krimi romány slečna Marplová Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Část díla
Bylina smrti / Smrtiaca bylina
1930
Červená / Rudý signál / Červené svetlo
1933
Chrámek bohyně Astarty / Chrám bohyně Astarté / Svätyňa bohyne Astarty / Svätyňa bohyne Aštarty
1932
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Mohutný, váhově a prostorově robustní soubor povídek od královny detektivek se slečnou Marplovou ale i bez ní, je jakýmsi průřezem povídkové tvorby slavné, možná největší autorky detektivní literatury. Není to čtení na jeden večer, ale na jedno čtvrtletí!