Slečna Marplová a záhady: Povídky přehled

Slečna Marplová a záhady: Povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406927/bmid_slecna-marplova-a-zahady-povidky-OZE-406927.jpeg 5 35 35

Nové luxusní ilustrované vydání povídek Agathy Christie tentokrát soustřeďuje kratší příběhy, v nichž vystupuje druhá nejslavnější postava královny detektivek – slečna Jane Marplová, ctihodná stará panna z vesničky St. Mary Mead, proslulá jako „odbornice na mrtvoly“, která se dokonale vyzná ve zločinech a nemilosrdně odhaluje jejich pachatele. Zároveň jsou do tohoto souboru zařazeny povídky, kde sice nefiguruje žádný známý detektiv, přesto jsou to mistrné texty plné záhad, napětí, chytrých zápletek a dechberoucích odhalení. Soubor Slečna Marplová a záhady z pera královny detektivek, jež je kmenovou autorkou a „rodinným stříbrem“ nakladatelství Euromedia Group, vychází coby jeho jubilejní 10 000. titul.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: ekniha , Kalibr

Miss Marple and Mystery: The Complete Short Stories

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečna Marplová a záhady: Povídky. Přihlašte se a napište ho.

konicekbily
04.02.2024 5 z 5

Mohutný, váhově a prostorově robustní soubor povídek od královny detektivek se slečnou Marplovou ale i bez ní, je jakýmsi průřezem povídkové tvorby slavné, možná největší autorky detektivní literatury. Není to čtení na jeden večer, ale na jedno čtvrtletí!

Ivan F
29.06.2023 4 z 5

Konečne. Cítim úľavu, že som túto skutočne obrovskú knihu po niekoľkých mesiacoch dávkovania si poviedok, konečne dočítal. Jednoducho, bolo toho príliš a cítim, že som sa (momentálne) tvorby pani Christie presýtil. Okrem toho bolo mnoho poviedok v knihe priemerných a zopár vyslovene úbohých - teda časť knihy, kde šla jedna duchárska poviedka za druhou, bola pre mňa veľmi ťažko stráviteľná. Nechcem porovnávať s inou tlstou knihou poviedok od tety Agathy, ale tá je rozhodne lepšia a táto ťahá za kratší koniec. Len to porovnanie sa vyslovene ponúka, pretože autorka je tá istá a hoci postavu Hercula neznášala, tak možno práve preto sú poviedky s ním o toľko lepšie, než so starou všetečnou starou dievkou Jane.

Gibis
26.04.2023 5 z 5

Netajím se tím, že Agatha Christie je moje nejoblíbenější autorka a hltám od ní prakticky cokoliv. Proto tato překrásná sbírka povídek se slečnou Marplovou a dalších povídek s různými záhadami nemohla chybět v mé knihovně a já si čtení moc užívala. Není to zrovna knížka do kabelky, takže jedna, dvě povídky doma u kávičky pod dekou, byla ta pravá atmosféra pro toto dílo :)

Říjnové knižní novinky (22. - 28.)

22.10.2018

Blíží se Knihománie