Vlak z Paddingtonu přehled

Vlak z Paddingtonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41528/bmid_vlak-z-paddingtonu-xwZ-41528.jpg 4 650 650

Slečna Marplová série

Slečna Marplová řeší záhadnou vraždu, kterou její přítelkyně zahlédla ve vlakovém kupé. Vše důležité se řeší v ponurém domě u železniční trati.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub

4.50 from Paddington, 1957

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlak z Paddingtonu. Přihlašte se a napište ho.

veruptackova
19.01.2025 5 z 5

Knihy se slečnou Marplovou patří k mým oblíbeným a vždy jsem jim dávala přednost před těmi se slavným belgickým detektivem. V příbězích slečny Marplové totiž dostávají poměrně dost prostoru i jiné postavy a musím říct, že tentokrát jsem byla naprosto okouzlena postavou Lucy. Velice ráda bych si přečetla nějakou další knihu, které by byla součástí. Zpět ale k dokonalé zápletce. Autorka vám předhodí sérii situací, díky kterým si vytvoříte určitý obrázek pachatele, aby vás nakonec naprosto převezla a vy si budete ťukat na čelo, jak jste mohli podezřívat toho a toho.

Vlak z Paddingtonu jsem četla poprvé a zařadil se k mým nejoblíbenějším knihám od autorky, díky skvělým postavám a zápletce, kterou prostě neodhadnete.

konicekbily
11.01.2025 5 z 5

Slečna Marplová se již nemůže moc pohybovat, uvěří své přítelkyni a sestaví si svůj malý "vyšetřovací tým" a to umožní autorce velkou kreativitu. Z rukávu jako kouzelník vyndává jednu falešnou stopu a indicii za druhou a nechá policii tápat a sama domýšlí, jak to asi bylo. Závěrečná "rekonstrukce" už je z oboru sci-fi, ale efekt to má veliký!

Aligator805
01.01.2025 4.5 z 5

Určitě jeden z lepších případů Jane Marplové, která zde stojí v pozadí. Vyšetřování za ní odvádí někdo jiný. Je to však ona kdo odhalení vraha velmi důmyslnou fintou.

Knižní novinky do konce roku

08.12.2024

Kniha Vlak z Paddingtonu v seznamech