Slečna Stinnesová na cestě kolem světa přehled
Lina Jansen
Když se Clärenore Stinnesová vydala 25. května 1927 ve svém automobilu na cestu kolem světa, netušila, co ji čeká. Byla ale odhodlaná dokázat světu, že i žena může prožít nevídaná dobrodružství. Na nebezpečné cestě přes Sýrii, zamrzlé jezero Bajkal, poušť Gobi, Andy a další exotická místa čelí největší výzvě svého života, která jí přinese ohromující zážitky stejně jako setkání s osudovým mužem.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2023 , AlpressOriginální název:
Fräulein Stinnes und die Reise um die Welt, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečna Stinnesová na cestě kolem světa. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezky jsem si početla. Na netu jsem si vyhledala informace o hlavních osobách této skvělé knihy. V dnešní době se zdá neuvěřitelné, v jakých podmínkách se uskutečnila tato expedice.
Tak jasně, je to román, i když inspirovaný skutečnou cestou. Ale čekala jsem víc cestopisu, který to tak něco přes polovinu dá se říct i byl, ale od Bolívie to byla spíš červená knihovna a o samotné cestě se toho člověk moc nedozvěděl. Mrzí mne, že se o Clärenore skoro nepíše. Hledala jsem si ji na netu, ale na české wiki vůbec není, takže jen na zahraničních. Ale fotek se najde dost a ona opravdu vypadala jako kluk. Má můj obdiv za to, že si ve 26 letech, a v té době, dokázala takovou cestu prosadit, naplánovat, a také ji zvládnout.
Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)
06.08.2023
Kniha Slečna Stinnesová na cestě kolem světa v seznamech
Toto určitě ne - plytké, až na půdu.