Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů přehled

Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240022/bmid_sladka-stava-z-kyselych-citronu-240022.jpg 3 15 15

I z kyselých citronů se dá vymačkat sladká šťáva. Nevěříte? Tak si přečtěte příběhy lidí, kteří stanuli tváří v tvář velkým obtížím, ale prostřednictvím svého pozitivního myšlení, tvůrčího přístupu a usilovné práce je obrátili ve svůj prospěch! Díky Slepičí polévce pro duši máte příležitost poučit se ze zkušenosti obyčejných lidí, kteří zažili něco neobyčejného. Jejich příběhy jsou inspirující, užitečné a ukážou vám, jak z nich můžete těžit i ve svém životě, ať už bojujete s problémy zdravotními, finančními, pracovními nebo osobními. Přes všechny trable se autoři příspěvků dokázali na svůj život podívat s nadhledem, a když to zvládli oni, nepochybně to dokážete i vy! Slepičí polévky se staly knižním fenoménem, byly přeloženy do více než čtyřiceti jazyků. Přinášejí motivaci a inspiraci čtenářům po celém světě, pomáhají jim překonat těžké chvíle, nabízejí útěchu, povzbuzení a ujištění, že v tom nejsme sami.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Práh
Originální název:

Chicken Soup for the Soul: From Lemons to Lemonade


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

yonda
27.01.2024 1 z 5

Určitě nechci znevažovat příběhy lidí, kteří si sáhli na dno a pak se z něj dokázali odrazit. Tyto příběhy si dokážu představit na stránkách nějakého časopisu, ale proč knížka? A dokonce několik...Patrně mi chybí mentalita amerického čtenáře, abych tento literární počin pochopila.

ZuzanaZ83
27.01.2024 3 z 5

Sbírka 101 povídek o tom, že když vám život nadělí citrony, máte si z nich udělat limonádu.
Nejsem cílovou skupinou pro tenhle typ příběhů, četla jsem v rámci výzvy. Některé příběhy mi z pohledu Evropana přišly zvláštní, ale kniha určitě plní svůj účel.


DK197
29.03.2019 4 z 5

Téma příběhu se dost často opakuje, zejména rakovina. A zařazení do jednotlivých částí knihy mi mnohdy přijde zaměnitelné. Rozhodně to není žádný literární skvost. Vždycky mi chvíli trvá, než si zvyknu na to, že jsou ty příběhy až tak krátké. Ovšem myslím si, že pokud se někdo nachází v těžké životní situaci, tak mu toto dílko může nabídnout to, co mu dát má. Naději, odhodlání a sílu, víru... Pokud ale nic z toho nehledáte zrovna, tak vás to čtenářsky nejspíš moc neuchvátí. Tu přidanou hodnotu ovšem, kdybyste se něco takového zrovna nalézt snažili, nelze opominout. Poselství je důležitější, než objektivní posouzení bez čerpání hlubších motivů, alespoň v tomto případě.

Ačkoliv přiznám, že z jiných Polévek jsem i já osobně měla lepší pocit. ...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slepičí polévka pro duši: Sladká šťáva z kyselých citronů v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit6x