Slepý život přehled

Slepý život
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488451/bmid_slepy-zivot-ADu-488451.jpg 5 13 13

Večná lož série

1. díl >

Ako prežiť vo svete, v ktorom dobro a zlo vedú nikdy sa nekončiacu vojnu? Ľudia boli oslepení clonou, akýmsi závojom, ktorý drží ich mysle v blaženej predstave o pánoch tvorstva. No niekde tam za ňou, za falošnou maskou mieru, existujú bytosti z mýtov aj nočných môr. Bytosti temné a desivé, ale i plné svetla, ktoré v skutočnosti držia nitky celého diania. A čo ak sa tento boj neodohráva len vo svete, ale i v človeku samotnom? Ustavičné doťahovanie nádeje a beznádeje, sebeckosti a ohľaduplnosti, toho, čo je správne a toho, čo je zlé. Kto nakloní misky váh na tú správnu stranu? Kto bude mať odvahu pozrieť sa do tváre svojim démonom a stať sa tou najhoršou verziou seba samého? Bude to na konci hrdina alebo netvor? A možno oboje zároveň.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepý život. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

marketa9239
31.07.2024 5 z 5

Rodí se každá bytost dobrá a nebo zlá? Nebo se rodí čistá a neutrální a až postupem času si volí stranu dobra či zla? Je člověk opravdu tím pánem tvorstva? Jak skončí nekončící boj mezi stranou světla a stínu?

Po delší čtecí krizi jsem se dočetla do konce této úžasné fantasy knihy. Krize způsobila, že jsem knihu četla 2 měsíce, za jiných okolností bych knihu přečetla jedním dechem. Je totiž fantasticky napsaná a svět je zde opravdu promakaný.

Střetnete se s elfy, čarodějníky, trpaslíky a další spoustou magických bytostí. V postavách se člověk může zpočátku lehce ztrácet, ale výpravné části jsou o 4 hlavních hrdinech, kteří nás provází celým příběhem.

Magický svět je pěkně popsán a vysvětlen. Nejvíce jsem si užívala moudré pasáže popisující lidi, kteří zde jsou popsáni jako nejslabší z bytostí, ačkoliv lidé si myslí přesný opak. Bylo mi smutno, když jsem si uvedomila, jak jejich destruktivní chování pasuje na náš svět.

Konec knihy mne nutil číst jednu stranu za druhou a dostal mne tedy z té již zmíněné čtenářské knize a za to autorce opravdu děkuji, přesně tento šálek čtení jsem potřebovala. Nejvíce mne překvapila poslední strana, kdy jsem se zasekla a chvíli jen nevěřícně koukala na slova, která mne úplně vykolejila a donutila mne hned zakoupit druhý díl. Miluju v knihách ty chvíle wau efektu a nebo totálního překvapení, které prostě nečekáte.

Knihu doporučuji všem co mají rádi trochu složitější fantasy nabité charismatickými elfy a magickými souboji.

NeoMatrick
15.03.2022 5 z 5

Uf...... dočítaná druhá časť!!! Čo by som jej (vlastne obidvom, lebo k prvej som sa ani nestihol vyjadriť a plynulo som "pretiekol" do druhej) tak len mohol vytknúť?!?! Jedine to, že je dočítaná!!! Úžasný zážitok! Svelé knihy! Fenomenálny príbeh!Fantasticky napísané!!! Neviem sa dočkať pokračovania. Vážne ma tieto dve diela prinútili sa zamyslieť nad tým, aký je vlastne (a či vôbec nejaký) rozdiel medzi dobrom a zlom.... a co je vlastne na dobre dobré a na zle zlé, keď obe strany dosahujú svoje ciele tými istými prostriedkami? Ostáva potom dobro dobrom? Ďakujem autorke za "premrhané" dni a prebdeté noci (tých ešte zopár bude, kým si to zrovnám v hlave....ak vôbec!!! ).... fakt to stálo za to! Už aby bolo pokračovanie!!!


M.Black
17.03.2021 5 z 5

Táto kniha ma úplne dostala, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Opis prostredia úžasný, postavy skvelé - zamilovala som si Zaeona a dej neskutočne prepracovaný. Pre mňa je toto momentálne najlepšia kniha akú som za posledný čas čítala a len ju môžem odporúčať. ♥

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slepý život v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit9x