Šli červotoči do houslí přehled
Jiří Dědeček
Šli červotoči do houslí, pěkně se do nich zakousli… Krmili jsme racky kamením a klacky… Na to našem dvorečku dostal čuník horečku… A spousta jiných potrhlých příběhů ve verších s hravými ilustracemi animátorky Anety Žabkové. Co básnička, to legrační a barevný obrázek! Mnohé z veršů se už staly legendami, však také první vydání knihy v roce 2001 bylo vyznamenáno cenou IBBY za užití nonsensu v poezii. Knížka je sice určena hlavně dětem, ale praštěnými nápady potěší i dospělé.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šli červotoči do houslí. Přihlašte se a napište ho.
Narazila jsem na ni v knihovně náhodou a je skvělá. Takové hraní se slovy, to se jen tak nevidí. Užívala jsem si čtení a uzlila jazyk. Jediné, co jsem nemusela, byly některé užité názvy pro věci, zvířata rou ženského (např. ježkyně, ptákyně), ale chápu, proč to je takto použito.
Ilustrace (vyd. 2014) se mi také moc líbily, vtipné, hravé.
Kniha Šli červotoči do houslí v seznamech
2013 | Míjím se s měsícem |
2002 | Veselé diktáty |
2015 | Uleželé želé |
2014 | Šli červotoči do houslí |
2004 | Den bude dlouhý |
Knihu mám od dětství. :-) A pořád je báječná. Dodneška si pamatuji tu básničku o červotočích a o prasátku. Občas je mamce recituji v nostalgických chvílích... Pořád s tím naivním dětským přednesem.