Sloup do nebe přehled

Sloup do nebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386965/sloup-do-nebe-Bk7-386965.jpg 4 92 92

Svět ohrožuje pandemie sucha, raketový nárůst cen za suroviny, válka o vodu. Globální chaos je na spadnutí, ale rýsuje se možnost, jak mu zabránit. Studenti Gary Morgan a Eva Petrenková, jejich profesor Erich Rothenberg a excentrický miliardář Franklin Smith přicházejí s projektem tzv. Sloupu do nebe, který by umožnil využít cesty do vesmíru za zlomek původních nákladů a díky solárním panelům vyřešil energetickou krizi na Zemi. Ne všichni jsou tímto nápadem nadšeni – zejména ne ti, kdo profitují z prodeje ropy. Realizace projektu se navíc ukáže mimořádně nákladná a zdlouhavá a zhatit ji může sebemenší chyba. Nebo pečlivě naplánovaná zrada. Po Vteřině poté přichází William R. Forstchen s dalším výjimečným příběhem, jenž se opět odehrává v situaci, ke které má dnešní svět až nebezpečně blízko. Úspěšný a oceňovaný autor tentokrát přináší působivou a smělou vizi, jež by v budoucnu mohla zachránit lidstvo.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Pillar to the Sky , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sloup do nebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

VA_Krtek
29.04.2023 2 z 5

Za mě byl tohle provar. První třetina byla fajn, ale pak se to zvrhlo v jakejsi patos.

boruf
14.04.2022 5 z 5

Kniha je napsána netradičním způsobem, který jí ale vůbec neubírá na čtivosti. Celé to nejvíc připomíná zprávu z průběhu výstavby, a to od nápadu až po konečnou realizaci stavby. No, ona to vlastně zpráva z průběhu výstavby je. Musím ale říct, že to byla ta opravdu nejpoutavěji napsaná zpráva z výstavby, kterou jsem kdy četl. Po všech detektivkách a thrilerech se všemi těmi úchylnými sériovými vrahy, které mi v poslední době prošli rukama, to bylo velice osvěžující. Z knihy jsem velmi nadšen a nejednou mi i ukápla slza.


elleigh01
14.12.2021 5 z 5

Kniha, která zaujme a neomrzí. Když jsem knihu dostala, tak mě obsah knihy moc nezaujal, ale samotný děj knihy jsem hltala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sloup do nebe v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených8x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x