Slova a zázraky: Román o osudech jednoho knihkupectví přehled
Ann-Sophie Kaiser
Berlín i celé Německo povstávají z poválečných ruin. Ze spálenišť se ještě kouří, ale lidé se pokoušejí o nový začátek. Navzdory nočním můrám se všichni snaží vyrovnat s minulostí. Slova a zázraky je kniha o rodině Klingerových s knihkupeckou tradicí. Mladá žena Ruth se snaží vzkřísit Knihkupectví Klinger k novému životu. Založil ho její otec, během války vyhořelo a ona tvrdě pracuje na jeho obnově. Zbyli sami se synem Petříkem, stále optimistickou švagrovou Rózou a matkou Alžbětou, která ve válce ztratila manžela i syna a stáhla se do ústraní. Na pozadí právě rozděleného Berlína a bojů mezi okupačními mocnostmi se odehrávají všední lidské příběhy. Dívka Lore, která bezprizorní stanula před jejich dveřmi, skrývá bolestné tajemství. Krásná Róza se zamiluje do bratra svého zmizelého manžela a je to vztah nebezpečný a komplikovaný, stejně jako všechny, které poznamenala válka. Všechny tři ženy - Ruth, Roza a Lore - začnou společnými silami budovat knihkupectví. Když se všem začne dařit, ve dveřích stane zbídačelý manžel Ruth, který se nečekaně vrátí ze zajateckého tábora. V Berlíně ale nastává nevídaný rozkvět. A Lore dostane revoluční nápad, jak dát knihkupectví nový směr.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2023 , KontrastOriginální název:
Worte und Wunder: Schicksalsroman einer Buchhandlung, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slova a zázraky: Román o osudech jednoho knihkupectví. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (1)
Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)
05.03.2023
Kniha Slova a zázraky: Román o osudech jednoho knihkupectví v seznamech
německá literatura Německo Berlín rodinné vztahy poválečná doba sestry knihkupectví rodinná tajemství návraty domů
Autorovy knížky
2023 | Slova a zázraky: Román o osudech jednoho knihkupectví |
Bolo zaujímavé čítať o vojnovom období a ako to ľudia prežívali. Trošku červená knihovna s happyendom, ale príbeh ma aj tak bavil.