Slovník českých dějin přehled
Libor Vykoupil
Tento Slovník českých dějin si klade za cíl přiblížit svým uživatelům dějiny našeho státu nejen v období 1918 -1992 ale i některými pojmy z 18 -19 století. Slovník obsahuje také, v souladu s historickou problematikou, hesla z oblasti kulturních dějin, dějin státu a práva, geografická hesla atd. Neobsahuje naopak hesla biografická. Osoby zmíněné v textu jednotlivých hesel jsou uvedeny ve jmenném rejstříku. Hesla jsou přesně a srozumitelně formulována. Jejich součástí je i seznam základní literatury k dané problematice. Hesla vysvětlují významné události, fakta, reálie a pojmy z českých a československých dějin v kontextu dějin evropských i světových. Druhé přepracované vydání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slovník českých dějin. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Slovník českých dějin v seznamech
2000 | Slovník českých dějin |
1999 | Československo 1918–1938 I. |
2006 | Člověk na Moravě v první polovině 20. století |
1992 | Historie nebo hysterie? aneb Komično jako nezamýšlený důsledek intelektuální činnosti |
2003 | Jiří Stříbrný |
Naprosto krásný a ideální slovník českých dějin. Dokonale propracovaný, krásně uspořádaný a zevrubně popsaný jednotlivými důležitými hesly. Kniha stejně dokonalá jako její autor. Jsem hrdý, že vlastním s pravým osobním podpisem samotného autora.