Sluha dvou pánů přehled

Sluha dvou pánů
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460420/bmid_sluha-dvou-panu-q1R-460420.png 4 905 905

Stále živé dílo italského klasika patří k vrcholům commedie dell'arte. Klasickým postavám vévodí a nečekané zápletky musí řešit Truffaldino, který slouží dvěma pánům (sám netuší, že jeden z nich je dívka převlečená za muže). Temperamentní komedie vrcholí tradičně šťastným koncem milostné zápletky.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Artur
Originální název:

Il servitore di due padroni, 1745


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sluha dvou pánů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (130)

Satyrka
23.09.2024

20. AUDIOKNIHA
Hra, o které jsme se často učili a já ji, v tomto případě poslechla, až teď. Je škoda, že ve škole si mnohdy neuvědomujeme, jak povinná četba a známá literární díla mohou být zábavná a jak by nám přečtení díla to dílo přiblížilo. Pod názvem Sluha dvou pánů jsem si nic moc představit nedokázala. Teď už ale vím, o co se jedná.
Chviličku mi to trvalo, ale pak jsem se do komedie zaposlouchala a začala mě bavit. Postava Beatrice mě bavila asi nejvíc, nevím, jestli to bylo dabingem, nebo je tak tahle postava napsaná, ale to "přehrávání" mě fakt bavilo. Rozhodně tohle dílo řadím mezi ty, které bych ráda viděla i v divadle.

lulucinax
17.09.2024 5 z 5

Skvělá hra, kterou jsem před lety shlédla v divadle. V televizi jsem viděla několikrát inscenaci a nyní jsem si ji pustila jako audioknihu a opět se mi velmi líbila.
Sluha, aby vydělal více peněz a víc se najedl, se nechá najmout dvěma pány. A pomotá vše, co se pomotat dá. Je tam opravdu dost vtipných momentů a herci načetli hru opravdu velmi bravurně.
Divadelní hra je v audiotéka klubu jako superprodukce - každá postava má svůj hlas. Takže si budete připadat jako kdybyste opravdu navštívili divadlo.
Rozhodně doporučuji všem.


Hanka_Bohmova
01.09.2024 4 z 5

Samotný Goldoniho text bych neocenila na víc než tři hvězdičky, ale záznam z Národního se mi trefil do nálady a s děckama jsme si tenhle původně jen studijní úkol nečekaně užili.
(A dneska jsem jim uvařila pudlik!)

všechny komentáře

Související novinky (2)

43 nových eknih zdarma ke stažení

18.05.2021


Knižní novinky (3. týden)

17.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sluha dvou pánů v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 470x
ve Čtenářské výzvě166x
v Doporučených91x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst216x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech23x