Sluneční vůz přehled

Sluneční vůz
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141261/slunecni-vuz-141261.jpg 4 14 14

na motivy z Ovidiových Proměn 12 příběhů nejslavnějších antických bájí Potopa světa, Král Midas, Dvě pyšné ženy, Narcis a víla Ozvěna, Čarodějka Médea, Hrdinství Perseovo, Dobří lidé, Héraklovy hrdinské skutky, Věrná láska, První vzduchuplavci, Cesta do podsvětí, Sluneční vůz, Doslov

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sluneční vůz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Leona333
21.06.2023 4 z 5

,,Nehledejme v souboru Sluneční vůz učebnici mytologie. Naopak, autor si přál, aby se dětští čtenáři jeho knížkou dali strhnout k obraznosti, vypravěčské nespoutanosti a i k lidskému a lyrickému náboji postav. A tak čtenář, který pozorně a vnímavě přečte jeho knížku, bude se zcela nepochybně jinak dívat na květ narcisu, na pavouka spřádajícího svou síť někde v koutě, na slunce putující po obloze a jinak bude jistě i naslouchat hukotu řeky a šumění stromů."

Mohu pouze k těmto větám doplnit, že patřím ještě do té generace dětí, která si při čtení, dokázala opravdu leccos představit... ; ) Takže jsem onehdy otáčela stánku za stránkou a nechala se při tom unést: Králem Midasem, Narcisem a vílou Ozvěnou, Héraklem a jeho hrdinstvím, i Cestou do podsvětí.
Moc hezká knížka, která asi dnešním dětem moc zajímavá - akční, nepřijde...

lepe80
21.06.2019 4 z 5

klasické známější příběhy ze starých řeckých bájí ve zpracování od našeho básníka. Jako taková varianta jsou pro starší děti jednodušší, ne tak obšírné a celkem dobře čtivé.


Blancheerka
11.09.2016 3 z 5

Toto zpracování je mnohem stručnější a kratší než ostatní, co znám. Je zřejmé, že je určené pro menší čtenáře, které se s touto mytologií ještě nesetkali.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sluneční vůz v seznamech

v Přečtených25x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x