Slunečný den přehled
Ljubov Fjodorovna Voronkova
V knize je popisován život malé Táni na vesnici.
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 1951 , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihyOriginální název:
Солнечный денёк. Снег идёт (Solněčnyj děňok. Sněg iďot), 1948
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slunečný den. Přihlašte se a napište ho.
Knížku jsem zdědila po nějakém starším příbuzném a celou jsem jí přečetla ještě před nástupem do první třídy. Hlavní hrdinkou je asi šestiletá holčička Táňa a jednotlivé kapitoly líčí její příběhy s babičkou, ve vesnici, v přírodě. Poslední kapitola popisuje Táninu první cestu do školy.
Táňa žije v padesátých letech kdesi ve vesnici v bývalém Sovětském svazu, s některými informacemi - například Tánino nadšení z existence kolchozu a sovchozu mi museli vysvětlovat rodiče (myslím že tu knížku na rozdíl ode mne rádi neměli), a já neměla snahu se Slunečným dnem seznamovat moje děti. Jenže jako dítě jsem knížku i Táňu milovala a knížku mám někde doma, tak se alespoň půjdu podívat, jestli alespoň některé povídky jsou opravdu použitelné pro doma mi vyrůstající další generaci čtenářek.
Kniha mého dětství,nádherná.Plná dobrodružství malé Táni,která žije s maminkou a prarodiči.I přes moře práce na poli a hospodářství,nechybí humor.Na příběh malé Táni vzpomínám dodnes a ráda se ke knize vracím.Doporučuji všem.
Kniha Slunečný den v seznamech
1974 | Děvčátko z města |
1951 | Slunečný den |
1950 | Zrození vesnice |
1954 | Příběh z Altaje |
1963 | Zina hľadá šťastie |
Při hledání nějaké knihy, kterou bych četla své vnučce, jsem narazila na tuto ohmatanou knihu. Je to knížka, která mi hned připomněla mé dětské prázdniny u babičky a dědy. Krásný melodický hlas dědy když mi ji četl a babiččino napomínání abychom již přestali a já šla spát. Krásná knížka a hezký příběh. Snad se bude vnučce také líbit.