Služebník a pán přehled
Lo
Na tom Danielovi něco je! Říká to skoro každý. Že je sympatický, talentovaný a hezký. A Christian by s tím moc rád nesouhlasil, jenomže Copak to jde, když jeho kouzlu na první pohled taky propadnul? Služebník a pán (Servant & Lord) je romantická a vtipná manga od německých autorek, která pojednává o lásce mezi dvěma mladými muži – Christianem a Danielem. Jejich příběh se odvíjí od prvního setkání, kde se kvůli věkovému rozdílu mísí především přátelství s obdivem, až po jejich znovushledání po letech. Tahle láska je přímo osudová, provázaná celou řadou odchodů a o to sladších návratů.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Zoner PressOriginální název:
Servant & Lord, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Služebník a pán. Přihlašte se a napište ho.
Manga Služebník a pán není úplnou novinkou. U Zoneru vyšla minulý rok a bookstagramem proletěla. U nejedné recenze jsem se zastavila a říkala si, že by stála za přečtení. Dostala jsem se k ní ale až teď, a to díky tomu, že jsem na ní narazila u Knihobotu, takže nešlo odolat!
V příběhu se věnujeme dvěma mužům, Danielovi a Chrisovi. Daniel je dospělý, Chris je o devět let mladší a pochází z bohaté rodiny. Brzy se pro něj z Daniela stane jakási modla, ale přichází nehoda, kdy se jejich cesty rozdělí, aby se opět našli. A to v době dospělosti Chrise. Daniel Chrise jako malého chlapce učil na klavír, se stalo inspirací pro budoucí kariéru Chrise.
Německé autorky u mangy hodně řeší citovou stránku po odloučení, kdy city přichází postupně. Zároveň je tu hezky zpracováno téma přátelství, důležitosti práce, ztráty, výchovy, ale najdeme tu boj o lásku a rozvíjení vztahu.
Samotná kresba mě nezklamala. Podle obálky jsem čekala roztomilost, a to se taky povedlo.
Pro mě to byla trochu změna u mangy. Služebník a pán je milá, pohodová věc, která nezklamala, ale ani nepřekvapila. Myslím si, že je dobře, že má jen jeden díl a příběh kluků se tak zbytečně neprotahuje. A i když se zdá konec jasný, několikrát jsem o závěru byla na pochybách.
Řeknu to na rovinu, yaoi mang v češtině moc není, proto bylo pro mě příjemné překvapen když jsem našla tuto jednodílnou mangu.
Děj je docela jednoduchý a čte se rychle. Je to napsáno jako komedie, což považuji za součást yaoi žánru.
Bylo to příjemné čtení, ale moc krátké
Kniha Služebník a pán v seznamech
Mangu jsem nečetla už hodně dlouho, ale tuhle jsem měla doma už přes rok, tak nastal čas se do ní pustit. Příběh pěkně utíkal, dalo se mu celkem porozumět, ale určitě by prospělo, kdyby bylo více dílů. Na zabití volného času rozhodně super volba.