Služka (2013) | Databáze knih

Služka přehled

Služka
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182131/bmid_sluzka-4BO-182131.jpg 3 114 114

Třetí kniha Hany Lasicové vypráví příběh nemanželské Anny z Banské Šťiavnice, která odešla jako dvanáctiletá do Vídně, aby tam pracovala jako služka v jedné vysoce postavené rodině. Nezkušená dívka, vlastně ještě dítě, se musí vyrovnat nejen se spoustou povinností, těžkou otrockou prací bez volných dní či odpočinku, ale také se zájmem mladého pána. Sama ví, jaké to je být „bastard“, ale dokáže odolat naléhání mladého muže a touze svého srdce?... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Motto

Slúžka, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Služka. Přihlašte se a napište ho.

TeraBla
05.02.2025 4 z 5

Zajímavě psaná kniha o jedné neviditelné nedůležité služce. Bylo to vlastně smutné čtení, nebo na mě to tak alespoň působilo. Kniha se po úvodním seznámení se se stylistikou četla sama. Bylo to poutavé, zajímavé, příjemné čtení.

Terezaazeret
07.12.2024 5 z 5

Je to o neviditelné osobě, která má ale stejně zajímavý život jako druzí. Takových přehlížených je mnoho, a proto tato kniha vede k zamyšlení.

zofie3000
12.08.2024 4 z 5

Nejdřív jsem viděla film a byla jsem zvědavá na knížku podle které to vzniklo. Doufala jsem v trochu větší rodinou ságu, kterou to není. Vlastně nahlížíme do vnitřního světa osoby, která byla ve svém životě přehlížena.

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023

Zfilmováno