Služka přehled

Služka
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182131/bmid_sluzka-4BO-182131.jpg 3 101 101

Třetí kniha Hany Lasicové vypráví příběh nemanželské Anny z Banské Šťiavnice, která odešla jako dvanáctiletá do Vídně, aby tam pracovala jako služka v jedné vysoce postavené rodině. Nezkušená dívka, vlastně ještě dítě, se musí vyrovnat nejen se spoustou povinností, těžkou otrockou prací bez volných dní či odpočinku, ale také se zájmem mladého pána. Sama ví, jaké to je být „bastard“, ale dokáže odolat naléhání mladého muže a touze svého srdce?... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Motto

Slúžka, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Služka. Přihlašte se a napište ho.

Hakl54
14.11.2024 5 z 5

Film jsem viděla dřív než se mi dostala kniha do ruky. Ta mě oslovila mnohem víc a škoda, že se tvůrci filmu nedrželi víc tohoto příběhu.

zofie3000
12.08.2024 4 z 5

Nejdřív jsem viděla film a byla jsem zvědavá na knížku podle které to vzniklo. Doufala jsem v trochu větší rodinou ságu, kterou to není. Vlastně nahlížíme do vnitřního světa osoby, která byla ve svém životě přehlížena.

PohlcenaKnihou
22.07.2024 3 z 5

Příběh dívky/ženy, která téměř celý život prožila jako služebná a na sklonku svého života vzpomíná, zvažuje, jaký vlastně byl... určitá roztěkanost, vracení, opakování, rozpomínání a nová doplnění toho, co již bylo napsáno mi přijde naprosto uvěřitelné pro noční vzpomínání 90 leté ženy. Zajímavý exkurz do života sloužících a honorace. Pokud jste viděli i film Služka nečekejte stejný příběh, je to opravdu jen volně na motivy této knihy.

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023

Kniha Služka v seznamech