Smaragdové objetí přehled

Smaragdové objetí
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114008/bmid_smaragdove-objeti-L8Q-114008.jpg 4 135 135

Martise St. Jamesová se vydává na tajuplný skotský hrad lorda Bruce Creeghana, kde doufá nalézt pravdu o smrti své drahé přítelkyně a také cenný smaragd. Ponuré sídlo plné tajných chodeb a svérázných obyvatel jí nahání strach, neboť se k němu vážou hrůzyplné příběhy a mýty – a některé jako by se s jejím příjezdem dokonce začaly vyplňovat. Klidu jí nepřidává ani domácí pán, který ji vábí a zároveň odpuzuje, probouzí v ní pochybnosti a ustavičně ji nabádá, aby odjela dřív, než se naplní rodové prokletí, jež přivádí mladé ženy do záhuby. Vystrašená Martise se rozhodne zmocnit smaragdu a odplout, ale drahokam hledá marně. Stále v ní sílí podezření, že jí kdosi skutečně usiluje o život, a tak přistoupí na překvapivý návrh lorda Creeghana. Ano, ten muž ji silně přitahuje, ale ona stále ještě neví, jestli se v jeho tajuplné duši skrývá nemilosrdný zabiják, či naopak její strážný anděl…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Emerald Embrace , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smaragdové objetí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Senza Jenka
27.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Ten smaragd patří Martise. Mary, zesnulá manželka pána hradu, jej dostala pouze do úschovy. Martise ho nutně potřebuje, neboť pro udržení pozemků ve Virginii zpustošené občanskou válkou nemá jiné prostředky. Jenže se bojí, že by jí Bruce Creeghan vlastnictví drahokamu upřel, a tak se vydává za Maryinu sestru a doufá kámen nenápadně najít. A samozřejmě ji zajímají okolnosti kamarádčiny smrti.
Hrad samotný je opředený spoustou pověr, protkaný tajnými chodbami a všichni se vlastně chovají podezřele. Opravdu ten muž na pobřeží zemřel sám, nebo mu Bruce pomohl? Proč ji doktor i strýc Peter varují? Jsou jen pověrčiví, nebo jsou v něčem namočení? Opravdu ji majordomus zamkl ve sklepě omylem? A opravdu jí Elaina vybrala staré svatební šaty ženy, která ukončila svůj život skokem z věže, náhodou? Kam zmizela Clarissa? A proč v poslední době ztroskotává na Dračích zubech tolik lodí?
Lord Creeghan ovšem od začátku ví, že není tou, za kterou se vydává a co víc, ani on není, kým se zdá být.
Je to velmi hezky vybudovaný, celkem napínavý příběh. Podivně či podezřele se zachová úplně každý, takže to čtenáře udržuje v nejistotě. Kdyby to bylo méně podřízeno zákonitostem červené knihovny, byl by to super psychothriller. Nějaké ty ptákoviny (jak dlouho že byla ta mrtvola v rakvi? a žádný rozklad? pořád byla k poznání? vážně? a kámen opravdu nutně musel odjet až do Anglie?) a klišé se dají přežít. Jen název bych asi zvolila jiný - odkazuje očividně k hledanému smaragdu, ale s náplní knihy vůbec nekoresponduje. Většina děje se totiž týká úplně jiných věcí a ten kámen je jen takový šum v pozadí.

Aracely
02.04.2023 5 z 5

Krásná kniha, přečteno kdysi a nyní přečteno znovu. Shannon takové knihy prostě umí, nedokážete a ani nechcete se od nich odtrhnout. Místy hodně ponuré, hlavně to, co bylo v podzemí... Já bych tam nešla ani náhodou a Martise tam vždy před ním uteče? Blázen!
Hradní pán se mi moc líbil. Celková pointa a prozrazení jak to bylo doopravdy bylo napínavé a zajímavé. Vždy se mi líbí nezkrotná hlavní hrdinka a hlavní hrdina, který jí nic nedaruje, zvlášť lži a podvody u obou :-D. Oba dva si nemají co vyčítat, ale mě to bavilo tolik, že bych jí četla pořád dokola :-).


pavlina0459
21.02.2021

Nelze někde sehnat v epub nebo pdf?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smaragdové objetí v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených218x
v Doporučených13x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x