Smrková Tišina přehled

Smrková Tišina
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509513/bmid_smrkova-tisina-LuW-509513.jpg 3 131 131

Čtyři skupinky lidí se vydaly strávit dovolenou v šumavských lesích. Obtloustlý medik Rudolf se třemi kamarády, Jakub s přítelkyní Sašou, Richard s manželkou Emou a parta studentů v čele s charismatickým sukničkářem Márou. Nejpp Márova parta s Jakubem a Sašou. Mára všem vypráví u ohně strašidelný příběh z války, který se měl odehrát na místě jejich noclehu. Saša, která si není jista vztahem s Jakubem, je Márou okouzlena a v noci se mezi nimi cosi odehraje… Ráno se ukáže, že Jakub zmizel. A při jeho hledání je v lesích nalezen jiný muž v bezvědomí… Kdo to je? Kde se tam vzal? Kam zmizel Jakub? A co má s tím vším společného tajemná postava v modrém svetru, která se tu všem ubytovaným náhodně zjevuje?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrková Tišina. Přihlašte se a napište ho.

EvikU.
14.11.2024 3 z 5

U téhle knihy jsem měla větší očekávání. Téma Šumavy a její proměnlivé počasí…různé skupinky lidí, kteří jedou na stejné místo stanovat a jejich životy se tak na malou část života protnou.

Manželé Ema a Richard, Jakub se svou přítelkyní Sašou a Rudolf se třemi kamarády z vejšky. Na začátku knihy mi neseděl hlas přednesu, ale spíš to bylo o tom, že si na něj musí člověk zvyknout. Problém byl, že ani příběh nebyl úplně chytlavý. Autorka nás potřebovala seznámit s postavami, jenže to přeskakování mezi nimi mě rušilo.

Následoval prostředek, kdy se začaly v knize dít záhady, jenže tu chyběla děsivá atmosféra. Chápejte, já se nebála, ani trochu. Brala jsem na vědomí, že se ztratil člověk, někde jinde se pak našla mrtvola, ale bylo to jako článek v novinách.

Domnívám se, že je to opět tím, jak mezi postvami bylo přeskakováno. Nápad dobrý, jak byly postavy nakonec propojené, ale z toho příběhu chtělo vyždímat trochu víc emocí. Zůstat víc u jedné postavy a přidat víc děsu, víc toho, že se v určitém momentu bojíme s hlavní postavou. To tu chybělo. Bylo to zpětně vysvětleno, jak to bylo, ale to už není ono.

A přišel závěr, epilog a ten mi tedy přišel úplně navíc, zbytečný. Sečteno, podtrženo, dobrý nápad, ale chtělo z tématu dostat víc. Za mě je to hezký průměr. A nezachránil to ani přednes audioknihy na který jsem si po chvilce zvykla a líbil se mi.

zuzana-koubkova
29.08.2024 4 z 5

Za mě moc fajn. Jazyk trochu jednoduší, ale příběh a prostředí to vynahradí. Konec velmi překvapivý. Jediné, co zamrzelo, že se někam ztratil Rudy...

Luňajda
17.07.2024 2 z 5

Po knížce jsem sáhla hlavně z důvodu zasazení děje na Šumavu. To, že se odehrává na skutečných místech bylo fajn, jinak mě ale kniha nijak neuchvátila. Spousta postav a dějových linek, z nichž některé nebyly dotažené a občas to bylo takové "páté přes deváté". Trochu mi to připadalo jako lepší středoškolská slohová práce, za mě 2 hvězdy za Šumavu a za snahu. A kdo od knížky očekává, že se bude bát, tak to ne, alespoň já se nebála ani trochu.

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023

Kniha Smrková Tišina v seznamech

Šumava české detektivky a krimi

2023  64%Smrková Tišina
2021  77%Mexabo