Smrt a život Olivera Queena (Black edice) přehled

Smrt a život Olivera Queena (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384714/bmid_green-arrow-1-smrt-a-zivot-olivera--VR5-384714.jpg 4 68 68

Jak můžete bojovat s elitou, když k ní sami patříte? Právě tuhle otázku obdrží Oliver po jiskrami nabitém setkání s Black Canary, z nějž je láska na první pohled. Rocková superhrdinka ho nutí pochybovat o všem, co ví o chránění nevinných. A jako by to nestačilo, zlovolná organizace s vazbami na jeho nejbližší se připravuje, že strhne Queenovo finanční impérium, zničí jeho rodinné dědictví a jeho samotného připraví o život. Může Green Arrow bez peněz i bez přátel porazit tuhle strašlivou alianci zrádců? Nebo Olivera Queena konečně dožene smrt? Šokující odpovědi vám přináší GREEN ARROW 1: SMRT A ŽIVOT OLIVERA QUEENA, řízný thriller ze scenáristického pera BENJAMINA PERCYHO (TEEN TITANS) a s nádhernými ilustracemi od OTTO SCHMIDTA (KORVAC SAGA) a JUANA FERREYRY (NEW SUICIDE SQUAD), který navazuje na velké ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC! Obsahuje sešity GREEN ARROW: REBIRTH č. 1 a GREEN ARROW č. 1–5.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Green Arrow: Vol 1: The Death & Life of Oliver Queen, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt a život Olivera Queena (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

Ivan Kučera
13.05.2023 4 z 5

Za mňa super. Vďaka scenáristovi Benjaminovi Percymu (Batman Detective Comics) sa to na nič nehrá a pritom to nie je hlúpe. Veľmi sa mi páči ústredná postava Smaragdového strelca, na ktorej ma najviac udivuje, že je to kópia Brucea Wayne a napriek tomu pôsobí úplne inak. Príbeh je napísaný s nadhľadom, ale v správny moment dokáže spomaliť a zahĺbiť sa do vzťahov, atmosféry, deja alebo postáv (skvelé ženské charaktery, či už na strane dobra, zla alebo tých uprostred). Pred rokmi som čítal (úchvatne nakreslený a nafarbený) komiks Green Arrow: Rok jedna a toto mi pravdupovediac pripadalo ako remake: zase zrada od najbližších, znova oficiálna smrť a strata všetkého, opäť ostrov. Percy z toho ale šikovne vykorčuľoval a vždy, keď to začne príliš okato pripomínať reprízu, pribehne s drobnosťou, ktorou odvedie našu pozornosť (nápis na tričku Sherwood, vlámanie sa do vlastnej budovy). Vadilo mi, že vedľajšie postavy nám nie sú predstavené a očividne sa počíta s našimi vedomosťami, čo je v rozpore s vetou na obálke, že máme dočinenia s ideálnym štartom pre nových čitateľov. Ak ste nikdy v živote žiadneho GA nečítali, nechcel by som byť na vašom mieste, ale skúste, uvidíte (na druhej strane, veľké predstavovačky azda ani nie sú nutné, keďže i bez nich pomerne rýchlo pochopíte, kto jeho koho dcéra, kto koho matka atď.). Ilustrátori Argentínčan Juan Ferrreyra (Chlad, Temné noci - Metal) a Rus Otto Schmidt (Sebevražedný oddíl, Batman 9: Dravá moc) sa na spomínaný Rok jedna síce nechytajú. Je to len solídna mainstreamová jazda. I tak ale odviedli kus parádnej roboty a niektoré zábery sú naozaj krásne (Oliver, noc, motorka a nad hlavou blesky alebo namakané sídlo záporáka). Po výtvarnej stránke to určite malo svoje čaro a ani mi príliš nebavilo, že ústredný záporák vyzerá ako bratranec marveláckeho Red Skulla. Asi som ale slepý, lebo som si žiadnych diametrálne odlišných rozdielov kresby medzi oboma pánmi nevšimol. Bonusy: galéria alternatívnych obálok, skicár postáv, návrhy obálok a hrubá paneláž.

wistar
28.09.2021 3 z 5

+ pěkná kresba
+ jednoduchý, ale sympatický příběh
+ dobré pro začátečníky
- nevysvětlení vztahu s Black Canary ( Oliver je playboy takže jí automaticky sbalí
7/10
Wistar se na Green Arrowa těšil a ten ho určitě nezklamal a věří, že tohle není poslední komiks s ním v jeho knihovně.


MisaNuff
26.09.2021 5 z 5

Za 200 Kč dobrý příběh a dobrá kresba. Nepotřebujete nic moc vědět předem a vše pochopíte. Ze Znovuzrození DC mi Green Arrow přijde zatím takové nejpohodovější čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt a život Olivera Queena (Black edice) v seznamech

v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x