Smrt na Bermudách / Besídka hrůzy přehled
Q. Patrick (p) , Martha Mott Kelly , Hugh Wheeler
Dva klasicky pojaté detektivní romány s psychologickými zápletkami se odehrávají v naprosto odlišném prostředí: na Bermudách a v anglickém maloměstě. První příběh řeší napjaté vztahy mezi příslušníky jedné rodiny, kteří jsou v současné situaci odkázáni na zdánlivou dobročinnost rodinného přítele. Po jeho vraždě dojde ke dramatické katarzi vzájemných vztahů, která vyvrcholí další tragédií. Druhý román se zabývá sérií čtyř vražd v prostředí poklidného anglického maloměsta, kde se všichni navzájem znají – a o to je nepochopitelnější vražda dvou dcer bývalé ošetřovatelky v místním panském domě. Vyšetřování zasáhne především dívku, která jediná zůstala z rodiny naživu. Odhalení skutečného pachatele je pak skutečným šokem pro všechny zúčastněné.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , Beta-Dobrovský , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)Originální název:
Death in Bermuda / Cottage Sinister, 1941
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt na Bermudách / Besídka hrůzy. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Smrt na Bermudách / Besídka hrůzy v seznamech
Smrt na Bermudách je výborná detektivka. Vtipná, jsou tu výborné dialogy, skvěle popsané prostředí. Ani chvilku se nenudíte. Překvapení vás čeká na každé stránce. Zrochu slabší je to s vrahem - hlavně jeho druhou vraždou "pro jistotu", ale i tak to stojí za přečtení. Besídka hrůzy je klasická detektivka z Anglie. Je strašidelnější, ale není moc vtipná