Smrť na Níle přehled

Smrť na Níle
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143243/bmid_smrt-na-nile.jpg 5 1659 1659

Plukovník Race série

Hercule Poirot série

15. díl

Mladomanželov Linnet a Simona Doylovcov obťažuje Linnetina dávna priateľka a Simonova bývalá snúbenica Jackie. Z túžby po pomste ich prenasleduje počas svadobnej cesty v Egypte, kam si prišiel odpočinúť aj slávny detektív Hercule Poirot. Jeho dovolenku však čoskoro naruší vražda na palube výletného parníka Karnak.

Detektivky, krimi Divadelní hry
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Death on the Nile, 1937

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť na Níle. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
16.11.2024 5 z 5

Agatha Christie dokonalým způsobem uvádí na scénu jednotlivé postavy. V další kapitole, kterou mylně pokládáte za přímé pokračování té předchozí, najednou zjistíte, že se děj posunul o několik měsíců dopředu, a vztahy mezi protagonisty se nápadně změnily! Atmosféra houstne stejně jako teplota vody v Nilu, už tušíte, kdo se stane obětí vraždy. Autorka ovšem tvrdí, že ten, kdo se jeví být nejpravděpodobnějším pachatelem, je nevinen. Takže nevíte vůbec nic, jen jednu jistotu máte – že Hercule Poirot záhadu rozlouskne!

Janadvorackova
12.11.2024 4 z 5

Tedy musím říct, že tohle se fakt povedlo. Čtenář tuší, ale neví. A autorka je taková šmejdilka, která vodí postavy všude možně a staví je do situací, že by jeden vraždil :).

martianekk
31.10.2024

Skvěle napsaná detektivka světové klasiky. Vnímala jsem obrovskou gradaci, důmyslnou zápletku i exotičnost napínavého příběhu. Za mě palec nahoru.

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019

Neotvírejte své srdce zlu. Přijde a usadí se ve vás a po nějaké době je už nedokážete vypudit.

Kniha Smrť na Níle v seznamech

v Přečtených2 578x