Smrt nosí rudé škorně přehled

Smrt nosí rudé škorně
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508092/bmid_smrt-nosi-rude-skorne-RIF-508092.jpg 4 311 311

Podrychtář Václav série

< 3. díl >

Historický dobrodružný román s detektivní zápletkou ze středověké Prahy roku 1396. Hlavním hrdinou je Václav od Černého koně (doložená historická postava), podrychtář Starého města pražského, který stojí před nesnadným úkolem vypátrat vrahy mladého pána Jindřicha Bludovského, zavražděného přímo na tržišti. Navíc hodlá najít ukradenou truhlu s penězi velkokupce Ebrlína, která zmizela v době vraždy. Zdálo by se, že svědků na trhu bude hodně, a přesto je o věrohodná svědectví nouze. Ale i tak podrychtář v roli vyšetřovatele brzy začne tušit pozadí událostí. Kde však sehnat důkazy, které by stačily k pohnání viníka před zemský soud? O nebývalé starosti má tedy Václav postaráno, zvlášť když čelí stálým nesvárům staroměstských občanů, v opuštěném domě u hřbitova straší a každou chvilku přispěje svou troškou do mlýna i Václavova manželka...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt nosí rudé škorně. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (117)

alekis
06.09.2024 5 z 5

Jsem veliká milovnice (dobrých) historických detektivek a tato byla výjimečně dobrá! Moje první setkání s autorem a s podrychtářem Václavem, a těším se na další.
Atmosféra doby, popis Prahy, dění, obyvatel, a k tomu kouzelná staročeština - co nevím, si domyslím, žádná křeč...
No prostě, klasa!
Jak píše kdosi v komentáři níže, škoda, že už další knihy pan Hrdlička nenapíše... Ale dík i za toto, nemá to chybu!
Příběh je spleten z více zajímavých kriminálních událostí, ovšem ta hlavní, tak za ni si bezskrupulózní padouch zaslouží nejvyšší trest, neb je vinen spoustou ošklivých věcí.
V tomto případě bylo dost brzy víceméně jasné, o co kráčí... což mi nijak nevadilo, pobavila jsem se opravdu dobře.

Podrychtář Václav je koumák, je to muž statečný, schopný a přemýšlivý. Navíc je to dobrý manžel, aby zachoval mír v domě, své Kateřině koupil předraženou luxusní kabelku, kterou ona měla zamluvenou za podstatně méně :-).
Musím tady mlhavě prozradit, čím mě pobavil.. Odkryl, jakožto absolvent jedné pražské vyšší školy, kdo je autorem hanlivých veršíků, které se objevují na vratech pana purkmistra, a rovněž, kdo za tím vším stojí a proč...
Držím Václavovi palce, ať se mu i nadále daří a zlosynové, či případné zlodcery, ať se strachem třesou :-)!

Marcik7
22.07.2024 4 z 5

Kniha se mi moc dobře nečetla, hodně případů, celkem složitých jmen a navíc je psaná jakýmsi starobylým stylem. Čtenář se dozví různé historické reálie, třeba co se týče peněz a hierarchie funkcí, ale to v detektivce, i když historické, nehledám. Takže se vracím k panu Vondruškovi.


Johny_H.
23.06.2024 3 z 5

Plně souhlasím s uživatelem Kurama45 je to moc hezky napsané, ale autor by měl bud vydat knihu jako soubor menších povídek, které spojuje jeden velký případ než řešit X malých případů a jeden velký najednou. Potom se v těch jménech opravdu vyznat nejde a občas zapomenete na nějaký vedlejší případ. Do toho by se hodilo sem tam dát u některých slov hvězdičku a dole na stránce vypsat co to slovo znamená tak jako to dělá spoustu jiných autorů historických románů/detektivek.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (31. týden)

28.07.2019


Knižní novinky (8. - 14. 10.)

07.10.2012


Citáty z knihy (2)

Zákon je vůdcem občanů.


Když vůl je pod přísahu vzatý, tak nás chraňte všichni svatý.


Kniha Smrt nosí rudé škorně v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených403x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených24x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst172x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech9x