Smrt pod vinicemi přehled
Daniela Mičanová
Městečko Štinkava naplňuje veškerá oblíbená klišé o jižní Moravě – oplývá lahodným vínem, ovocnými sady i rázovitými lidmi. V prosluněném kraji beze stínů by ani největší škarohlíd nečekal temné přízraky, přesto se nad Pálavskými vrchy kupí černá mračna. Kdo má na svědomí záhadná úmrtí? To musí vyšetřit poručice Drábková se svým spolupracovníkem Malinou. Podezřelých je víc než dost…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt pod vinicemi. Přihlašte se a napište ho.
V této české detektivce se vydáme do malého moravského města Štinkava pod Pálavskými vrchy.Autorka skvěle podrobně popsala toto město i zdejší obyvatelé.Zdálo by se idylické místo,do doby,než se začíná objevovat jedna mrtvola za druhou.Do vyšetřování vražd se pustí poručík Drábková a podporučík Malina ,ovšem není to jednoduchý úkol-podezřelých je mnoho.Protože se děj odehrává na Moravě,tak je část knihy psána nářečím,to mi při čtení nevadilo,moje maminka též pocházela také z jižní moravy,tam se také mluvilo nářečím-ale trochu jinak.Kniha se dala číst.
Spletl jsem si žánr - absurdní příběh s fantaskními postavami a nesmyslným dějem často nečtu. Navíc brněnský hantec se mi moc dobře nebere, a i když uznávám jistou vtipnost, jak řeči, tak dějových zvratů, nemohu najít sílu toto někomu doporučit. Nic jsem nepochopil, že.
Kniha Smrt pod vinicemi v seznamech
Morava české detektivky a krimi
1999 | Modrá krev: o upírech a lidech |
2011 | Jakubovy housle |
2001 | Lucius |
2024 | Osiřelo dítě |
2018 | Smrt pod vinicemi |
Anotace je teda trochu mimo, ale knížka je sama o sobě skvělá! Černý humor, bizarnosti, spousta krve a vnitřností. Prostě "béčkový" horor (a to myslím v tom nejlepším!). Sedlo mi to, zajímavé je že většina přímé řeči je v hantecu.