Smrť v čase minulom přehled
Dušan Válek
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: 1983 , Naše vojskoOriginální název:
Smrt v čase minulém, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť v čase minulom. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem našla na nádraží, tak se do ní rovnou pustila, vlak jel až za 30 min.
Bohužel, soudruzi, předseda ZV ROH,
síťovka s pomeranči, závozníci a budování socialismu, mi nedovolili se dostat k samotnému příběhu, kt. dle komentářů nebyl špatný.
Nechala jsem ji tam nedočtenou.
Pokud někde zase najdu, dám jí ještě šanci :-))
Náhodou som v babkinej knižnici narazil na slovenskú verziu, ktorú som sem tým pádom pridal a keďže ide o celkom útlu knižku a detektívku a zaujala ma obálka, tak som sa do nej aj pustil. Preklad je možno miestami trochu silený v snahe preložiť české výrazy do zvláštnych slovenských ekvivalentov (partiak), prípadne s nezvyčajným slovosledom, ale to prisudzujem dobe vzniku.
Pokiaľ ide o dej - prípad veľmi zaujímavý a pútavý. Vyšetrovanie pre mňa už menej. Kopa hodností, ktoré sa mi miešali (a postupne pribúdali ďalší), na poradách si rozdeľujú úlohy, potom o všetkom referujú, telefonujú a pod. Ale opäť, chápem, že je to dané dobou vzniku knihy. Bohužiaľ mne to pripomínalo knižnú verziu epizódy Malého pitavala, alebo Prípadov 1. oddelenia (keby boli v 80.-tych rokoch) a to nie je úplne moja šálka. Ale kto to má rád, ten bude spokojný.
Kniha Smrť v čase minulom v seznamech
Nečekaně velmi svižná a zajímavá detektivka.