Smrť v kostole přehled

Smrť v kostole
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551552/bmid_smrt-v-kostole.jpg 2 1 1

Raz večer Karoviča prekvapí telefonát, aby rýchlo prišiel do Dómu sv. Martina. Stane sa svedkom záhadnej vraždy kňaza. Pri skúmaní tohoto prípadu spolu s kolegom Palicom a mladším kolegom Uchom narážajú nielen na tajomné vzťahy vo vnútri cirkvi, ale aj na záhadných ľudí, ktorí žijú vo vlastnom odtrhnutom svete. S prípadom im pomáha mladá kolegyňa Miriam, ktorá Karoviča priťahuje i provokuje zároveň. Podarí sa im tentokrát prísť na koreň všetkých udalostí?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť v kostole. Přihlašte se a napište ho.

Starmoon
12.01.2025 2 z 5

Ešte bizarnejšie ako predošlý diel. Autorove "znalosti" o Cirkvi a jej fungovaní by obstáli možno tak na dezinfoscéne. Niežeby nebolo na Cirkvi čo kritizovať, ale v autorovom podaní to bolo asi na takej úrovni, ako keď na začiatku 20. storočia verili niektorí jednoduchí poľskí sedliaci, že židia jedia kresťanské deti a pijú ich krv. K tomu namixoval aj nejakú sektu či čo to malo byť (niežeby som nevedela čítať medzi riadkami, to autor medzi nimi nevie písať) a tak nejako celkovo sa odtrhol z reťaze, že ak by v deji chcel čitateľ hľadať logiku alebo aspoň čo-to reálne, dosť by narazil.

Verný ostáva aj svojim sexuálnym fantazmagóriám; nová kolegyňa (ako inak, neskutočne krásna a ešte aj mladá ako bonus) sa s hlavným "hrdinom" (priemerný osamelý štyridsiatnik) vyspí ešte v prvý deň, hoci vraj má priateľa, následne ho obviní zo znásilnenia, ani si to však nevysvetlia a už s ním spí ďalší deň znova, a už sú kdesi na úteku pred tým jej priateľom, a bla bla bla, opäť samé bizarnosti.

Ak by to celé myslel autor ako paródiu, možno pridám jednu hviezdičku tvrdiac, že mu veľmi nevyšla. Ale on to všetko myslel vážne. To je na smiech. Vlastne ako celá táto "krimi" fraška.

Skrátka, táto kniha (a vyzerá to, že celá séria) je taký knižný ekvivalent Andreja z Malčíc, ktorý celkom seriózne verí, že je DJ a programátorsky génius v jednom. Škodoradostne sa bavím, hoci lepšie by bolo podobné braky ignorovať. Tak si teda aspoň sľubujem, že škodoradosť potlačím a ďalší diel už čítať nebudem.

PS: Keďže Kornelove prípady vychádzajú pravidelne už pár rokov, fakt by ma zaujímalo, kto je ich typický čitateľ (a či autorove výplody naozaj dokáže brať vážne).

Mezi dvěma světy, Dvojník a další knižní novinky (27. týden)

03.07.2022

Kniha Smrť v kostole v seznamech

v Mé knihovně2x

Peter Gašparík