Smrt v ledu přehled

Smrt v ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496266/bmid_smrt-v-ledu-mkF-496266.jpg 4 262 262

Thriller, ze kterého dostanete závrať! Novinářka Cecily se vydává se skupinou odvážlivců do Himálaje, aby pokořila jednu z nejvyšších hor světa. Plánuje o náročném výstupu napsat reportáž, která ji konečně proslaví. Kvůli této cestě se vzdala mnohého – vztahu i úspor –, ale věří, že se to vyplatí. Když jeden z horolezců zemře, všichni to považují za tragickou nehodu. Každý ví, že hory jsou nemilosrdné. Jenže poté co se najde další mrtvý, Cecily pochopí, že kromě nelítostné zimy, vichru a ledu tady číhá ještě jedno nebezpečí – vrah! V této nadmořské výšce vás policie neochrání. Nikdo vás neuslyší volat o pomoc. A když si Cecily nedá pozor, další na řadě bude ona…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Breathless , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v ledu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (83)

whiolet
05.04.2024 4 z 5

Od této knihy jsem moc neočekávala a snad i díky tomu jsem velmi mile překvapená, že mě to bavilo a ke konci jsem se nemohla odtrhnout od čtení.

Sigurd_Lesandi
24.02.2024 4 z 5

Od této knihy nečekejte nic jiného než horolezectví. Sama autorka podnikla výpravu na onu horu a jde to vidět. Popisuje celé dobrodružství do nejmenších detailů od prvních kroků po stanování v nebezpečném mrazivém prostředí s nedostatkem kyslíku. Dá se říci, že je z tohoto důvodu thrillerová část trošku upozaděná, což mně třeba vůbec nevadilo, ale chápu, že pokud vám je horolezectví proti srsti, tak vás kniha asi úplně nezaujme.
Začátek byl trošku tužší a místy bylo vidět, že se jedná o autorčin první pokus o knihu pro dospělé publikum, ale ve finále se to fakt povedlo. Po cca prvních 100 stranách chytl příběh spád, dostanete se do čistě horského prostředí a od té chvíle mě to velmi bavilo.
Konec jako takový se mi taky líbil, klidně bych u něj trochu ubral ve všech kombinacích, které autorka vymyslela, ale pořád za mě super.
Jedná se svým způsobem o takovou zimní jednohubku, ale mě nadchla. Sám se v horolezectví vůbec neorientuju, a o to víc mě to bavilo. Pokud ale hledáte napínavý a akcí nabitý detektivní příběh, kniha vám asi nesedne. Já však doporučuju!


Bety.Černická
18.02.2024 5 z 5

Po dlouhé době knížka, která mě chytila a nepustila. Musela jsem ji číst, i když mě čekala ohromná spousta práce. Netradiční prostředí velehor a k tomu vraždy! Ano, příběh kulhal, hlavní postava se chovala zvláštně Ale proč čteme knihy? Abychom se dostali do míst, kde jsme nikdy nebyli a prožili něco, co nikdy neprožijeme. V tomto směru mi to příběh přinesl. Chtěla jsem vědět, jestli se mé prvotní domněnky ohledně vraha potvrdí, i když se mě autorka snažila po celou dobu zmást. Zkuste sami, jak se to podaří vám :)

všechny komentáře

Související novinky (3)

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023


Thriller, ze kterého dostanete závrať!

09.09.2022


Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt v ledu v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených309x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených13x
v Knihotéce153x
v Chystám se číst253x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech10x