Smrť v oblakoch přehled

Smrť v oblakoch
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149579/bmid_smrt-v-oblakoch.jpg 4 630 630

Hercule Poirot série

Ďalší skvelý detektívny rébus z pera slávnej spisovateľky. Počas letu z Paríža do Croydonu Hercula Poirota premôžu driemoty, a keď sa tesne pred pristátím preberie, vysvitne, že jedna z cestujúcich, istá madame Giselle, je mŕtva. Vyzerá to, že zomrela na srdcový záchvat alebo na uštipnutie osou, ktorá počas letu obťažovala viacerých pasažierov, no Poirot objaví skutočnú príčinu jej smrti: malý šíp s jedovatým hrotom, vystrelený z nejakej trubice či fúkačky, akú používajú domorodé kmene. Niet pochýb, že madame Giselle zavraždili...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Death in the Clouds, 1935

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť v oblakoch. Přihlašte se a napište ho.

Kakho-Oto
07.03.2025 4 z 5

Pořád dost kvalitní detektivka, ale s Poirotem zatím ta nejslabší, co jsem četl. Dokonce i Velká čtyřka se mi líbila o trošku víc. Pět malých prasátek, Vražda v Orient expresu a Vražda v Mezopotámii byly výrazně lepší. Rozuzlení zápletky v románu Smrt v oblacích je trochu přitažené za vlasy, takže pachatel mě velmi překvapil. Teď si dám od Poirota i od Christie celkově na chvíli pauzu, aby mě nezklamal román Smrt na Nilu. Na ten se celkem těším, protože má jít o jedno z top děl Agáty.

Aligator805
28.01.2025 4 z 5

Poirot a jeho malé šedé buňky. Opět skvělá detektivka.

ezf
23.01.2025 3.5 z 5

Agathu Christie mám ráda, někdy je jazyk a překlad takový kostrbatý, ale nevadí to. Poirot skvělý, rozuzlení překvapivé.

Kniha Smrť v oblakoch v seznamech

v Mé knihovně354x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)