Smrt ve Vratislavi přehled
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Vyslanec českého krále jedná ve Slezsku, ale zmizí a nikdo netuší, co se mohlo stát. Protože jde o ožehavou diplomatickou misi, je třeba postupovat taktně. Král Přemysl II. Otakar samozřejmě nechce nechat pátrání jen na vratislavských úřadech, proto posílá do Slezska v přestrojení svého věrného služebníka Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníky panoše Otu a velitele Diviše. Jakmile však ti tři dorazí do Vratislavi, dojde k vraždě, která nejen že pátrání zkomplikuje, ale odvede jejich pozornost zdánlivě úplně jiným směrem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt ve Vratislavi. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Smrt ve Vratislavi v seznamech
detektivní a krimi romány 13. století napětí Vratislav Slezsko romantika historické detektivky České království
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Ráda se k této knížce vracím. Je tam vše čtivě podáno, jak to jen pan Vondruška umí. Zajímavý příběh, který Oldřich z Chlumu s Otou rozluští. Svůj prostor a zásluhu tu má Ludmila, to mě vždy potěší. Ota se musí jednu chvíli přehrát v netypickou roli, kterou zvládne, všechna čest.
Dobře se mi to četlo i poněkolikáté.