Smysluplná vražda přehled
Agatha Christie
Slečna Marplová série
Detektivní román Smysluplná vražda z roku 1952 klade před slečnu Marplovou neobvyklý úkol – odhalit zločince se schopností být na dvou místech současně. Když se tato křehká bělovlasá venkovská stařenka, vládnoucí nebývalým pozorovacím talentem, nechá uprosit svou dávnou spolužačkou a přítelkyní, odjede na podivné anglické sídlo, kde kromě sedmi členů rodiny, potenciálních dědiců majetku, žijí dvě stovky mladých delikventů. Navenek jde o lidumilný, chvályhodný projekt, ale bystré znalkyni hlubin lidské duše neujde žádná přetvářka – a ani seberafinovanější vrah.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
They Do It with Mirrors, 1952
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smysluplná vražda. Přihlašte se a napište ho.
Tak tuto knihu jsem nečetla a bohužel jsem neviděla ani filmovou verzi. Tím pádem pro mě bylo všechno úplně nové.
Možný spoiler
Celou dobu jsem měla svůj tip, sice se každou chvilku měnil, ale to je podřadné. Už jsem něco málo od ACh přečetla, proto jsem si bláhově myslela, že na vraha konečně vyzraju... a zase vedle. Celou dobu si říkám "hledej tam, kde je to nejméně pravděpodobné." Tak tam hledám, a pořád nic. Tak třeba příště na to konečně přijdu.
Opět skvělé. Co jiného taky můžu napsat:-)
Stará dobrá klasika od Agathy Christie. Slečna Marplová je po Poirotovi mojí druhou oblíbenou hlavní hrdinkou a hezky se vyjímá na venkově. Tohle knihu řadím někam do středu jejich příběhů = čtení jsem si užila, ale nijak nevyčnívá.
Knižní novinky (35. týden)
25.08.2019
Kniha Smysluplná vražda v seznamech
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Naprosto skvělý příběh se slečnou Marplovou.
Nanejvýš uspokojivé.