Snadný prachy přehled
Jens Lapidus
Ve stockholmském podsvětí to vře. Prodej kokainu stoupá strmě vzhůru, jenže o snadný prachy je potřeba tvrdě bojovat, a kromě nelítostné války gangů je tady ta nepříjemnost s velkým policejním projektem boje proti organizovanému zločinu… Své o tom vědí srbský mafián Mrado, Chilan Jorge, toho času na útěku z vězení, i JW, mladý kluk z průměrné švédské rodiny, který se touží za každou cenu stát součástí vyšší třídy. Tyto tři postavy spojené svým honem za velkými penězi nesou děj švédského bestseleru Jense Lapiduse, který jazykem drsné školy odhaluje hlavní město Švédska 21. století v dosud nevídaných rozměrech.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2011 , ArgoOriginální název:
Snabba Cash, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snadný prachy. Přihlašte se a napište ho.
Poměrně solidní příběh ze stockholmského podsvětí, kde žádná postava není kladná. To mi naneštěstí trochu zkazilo výsledný požitek ze čtení, protože jsem nenašel jedinou postavu, kterou bych si nějak oblíbil, či alespoň vnitřně souhlasil s jejím jednáním. Ovšem román, který hned zkraje cituje Jamese Ellroye a Dennise Lehanea, hanět prostě nedokážu (aneb Jak si získat čtenáře maličkostí v praxi). Jenže tam, kde žánrově podobný George P. Pelecanos dokáže zaujmout silnými charakterními hrdiny pohybující se na okraji společnosti, tam Jens Lapidus jen marně tápe. Navíc spojovací linie neradostného osudu jedné nevinné dívky nakonec působí zbytečně, přestože román otevírá a zároveň zásadním způsobem ovlivňuje jeho závěr.
Kniha Snadný prachy v seznamech
švédská literatura severská krimi švédské detektivky
2015 | Pouze pro VIP |
2017 | Stockholm Delete |
2011 | Snadný prachy |
2018 | Top Dog |
knihu doporučuji pro její skvělý překlad a tím pádem i vyprávěný styl.Jak se formují gangy jak se získávají kšefty a boje o ně. Člověk,který o tom nemá ani "šajn"jen zírá.Přirovnala bych to k italskému seriálu Gomorra.Ale po seversku.Kniha je nadupaná dějem,který vás jakoby ochromí a musíte číst a číst a číst.....Má přes čtyřista hustě popsaných stran takže budete mít co dělat.