Snehulienka a sedem trpaslíkov přehled
Walt Disney
„Povedz mi, kúzelné zrkadlo, kto je najkrajší na svete?“
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snehulienka a sedem trpaslíkov. Přihlašte se a napište ho.
Keďže mám maličkú knižočku z edície Mini, dej je prerozprávaný dosť z rýchlika, no toto milé vyhotovenie doslova do kapsy (väčšej:) to vynahradzuje. Klasika klasík, Snehulienka a jej nestarnúci príbeh.
Kniha Snehulienka a sedem trpaslíkov v seznamech
pohádky láska magie trpaslíci zvířátka první polibek Sněhurka zrcadla království zfilmovaná pohádka
1992 | Dobrou noc |
1991 | Kuchařka kačera Donalda |
1995 | Lví král |
1991 | Veselé Vánoce |
2008 | Prasátko má narozeniny |
Knižní podoba nesmrtelné klasiky, jež se zapsala do dějin kinematografie.
Kdo by neznal pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků? A ještě lepší otázka - kdo by neviděl první celovečerní animovaný film, který byl kdy natočen?
Věřím, že takových lidí je opravdu jen hrstka, poněvadž Sněhurka a sedm trpaslíků z dílny Walta Disneyho z roku 1937 nepřestává udivovat a okouzlovat už kolik generací.
Příběh o zlé královně, která se v honbě za titulem "ta nejkrásnější" neváhá zbavit mladinké půvabné princezny Sněhurky - své nevlastní dcery. Jen díky milosrdenství královnina lovce se Sněhurce podaří uniknout krutému osudu a usazuje se v chaloupce sedmi trpaslíků. Avšak královnina nenávist a touha po prvenství v kráse neznají překážek a ani se neštítí lstí... Ještěže je tu mladý princ, který Sněhurku upřímně miluje a jehož lásku nepřemůže ani smrt.
Disneyho nádherné a originální ilustrace vdechly tomuto příběhu zcela nový rozměr a kouzlo. Vím, že mě nikdy neomrzí sledovat ten úžasný, milými písněmi a melodiemi doplněný snímek, jenž nepostrádá ani zábavnost a vtip. A díky skvostnému tištěnému vydání mi tato ověřená klasika krásně zdobí knihovničku. Nádhera! Moc děkuji a tleskám panu Disneymu, že mi jeho tvorba už od dětství přináší tolik radosti, údivu a nezapomenutelných chvil.