Sněženky a Machři po čtvrt století přehled

Sněženky a Machři po čtvrt století
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375140/mid_snezenky-a-machri-po-ctvrt-stoleti-6sg-375140.png 3 28 28

Setkáním Kardy a Vikyho u lanovky v Krkonoších se začíná odvíjet nový příběh legendárních Sněženek a Machrů po čtvrt století. Každého ta doba nějak poznamenala. Obávaný profesor matematiky a tělocviku Karda zůstal na horách a má malý penzion, z Vikyho Cabadaje se stal lyžařský instruktor. Tolik obdivovaná Kardova dcera Marika, která jinak žije v zahraničí, je zrovna u otce na horách. Podnikavý Viky hned zorganizuje setkání 1. B po letech v Kardově penzionu. Těší se i na své dávné kamarády Karla Máchu, ze kterého se stala slavná televizní star, i na Radka Převrátila, který je knižním nakladatelem. Když se setkávají, je to jako u každého srazu spolužáků po letech. Trochu se nepoznávají, vzájemně se překvapují, současnost se propojí s minulostí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněženky a Machři po čtvrt století. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kontryhelka
09.06.2023 odpad!

Toto nemá nic s první částí společného. Nucené pokračování, příšerný děj a nesympatické postavy. Zlaté Sněženky a machři před xxx lety.Někdy méně znamená více a pokračování úspěšných věcí by po více než 20 letech mělo být tabu. Většinou nevyjdou podle představ.

TajemnýSmrad
01.07.2020 3 z 5

Už je to hodně dávno, co jsem knihu četl a... Vlastně mě tenkrát mile překvapila. Před tím, než jsem si ji vypůjčil v knihovně, jsem slyšel a četl nespočet kritiky a očekával jsem nejhorší, což se naštěstí nenaplnilo.

Je pravda, že oproti prvnímu dílu zmizely slzy smíchu a v mnoha případech by se mi skoro až chtělo plakat (kdybych nebyl starý drsňák), jak se změnili a jak dopadli zábavní rebelové, které si člověk pamatuje z jednoho lyžařského kurzu... Ale hold, takový je život.

Každopádně tahle kniha mě bavila mnohem více, než třeba následný film...


Aleh
11.07.2019 3 z 5

Mám ráda pokračování příběhů po čase... Zajímá mě, jak se komu vede, čeho dosáhl, čím je, jakou má rodinu.... A také jak dnes vypadá, kdo si udržuje mladistvý vzhled i po čtvrt století, kdo a jak je poznamenán životními událostmi, jak se na něm životní události podepsaly....
Co dnes dělá, kým vlastně je, jaké má názory... Tento příběh samozřejmě těží z úspěchu komedie z roku 1982. Ale co na tom. Takový život už je. A tak díky knize i já jsem zavzpomínala na dobu před 25 lety.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sněženky a Machři po čtvrt století v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

zfilmováno spolužáci český film

Autoři knihy

Ivo Pelant
česká, 1953
Radek John
česká, 1954