Sněžím! Deník bílé mafie přehled
Radek Kedroň
Přední český investigativní novinář Radek Kedroň, který před pár lety debutoval knihou Operace Rath, se nyní zaměřil na rozkrytí machinací a korupce v českém zdravotnictví, kterým často bez kontroly procházejí miliardy korun z veřejných peněz. Jako ukázkový případ si vzal kauzu ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého, který byl odsouzen na 9 let a proslul v médiích tím, že si o svém korupčním, finančním i kokainovém tažení vedl barvitý deník. Skvěle napsaná kniha, která se čte jako detektivní thriller, je dokonalou rekonstrukcí a popisem toho, jak mafie v českém zdravotnictví fungovala - od dodavatelů přes šéfy zdravotnických zařízení a vysoké státní úředníky až po vyhlášené kmotry. Zároveň kniha podrobně mapuje, jak spletité sítě bílé mafie rozplétala policie a vyšetřovatelé. A samozřejmě nechybí ani bohaté citace z legendárního ředitelského deníku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněžím! Deník bílé mafie. Přihlašte se a napište ho.
Posloucháno na ČRo. Co k tomu říct. Člověka až mrazí při představě, že se tohle skutečně dělo. Když se při poslouchání objevují některá jména, která mají stále moc i v dnešní době ... neuvěřitelné. A nejhorší na tom všem je, že mnoho protagonistů zůstalo i přes všechna známá fakta bez trestu.
Ale celá kniha (alespoň mně) vyznívá o něco pozitivněji než Nepohodlný policajt.
Kniha Sněžím! Deník bílé mafie v seznamech
Knížku mám, ale poslouchala jsem ji zpracovanou ČRo a doporučuji. Nejvíc mě šokovalo, že si dovolil operovat pod vlivem. Opravdu si nikdo ničeho nevšimnul? Mít u své operace zasněženého chirurga, to opravdu nechcete. Co mě štve, že Rittig se tam táhne a pořád se na něj ještě voda nezačala vařit.