Rituály vody přehled
Eva García Sáenz de Urturi
Sněžné město série
Inspektor Ayala se vrací na scénu za velmi dramatických okolností: kvůli zranění hlavy, které utrpěl během vyšetřování předchozího případu, trpí ztrátou řeči, rodinný život se mu hroutí a do toho jej dostihne vlastní minulost. Vysoko v horách je nalezena mrtvola jeho první milé a vychází najevo, že způsob, jakým byla zavražděna, odpovídá dávnému keltskému rituálu. Stopy vedou k okruhu lidí, kteří se kdysi zúčastnili letního archeologického tábora, a inspektor Ayala byl jedním z nich. Na povrch vyplouvají další dávno zapomenuté temné události a vrah stahuje smyčku…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , VendetaOriginální název:
Los ritos del agua, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rituály vody. Přihlašte se a napište ho.
Kraken vyšetřuje vraždu své první divky a celé vyšetřování je velmi osobní a zavede nás do Krakenovo minulosti. Rituály vody jsou rituály vycházející z keltské mytologie, přišlo mi to až příliš mytologie, ale vzhledem k tomu, že se minulost váže k archelogickým nalezištím a studentům, tak je to přijatelné. První díl se mi líbil asi trochu víc, ale doporučuji k přečtení, protože o zvraty není nouze.
Druhý díl z trilogie mě pohltil úplně stejně jako první. I když je zde hodně historie a popisů tradic, já to hltám. Baví mě číst o Viktorii a jejím okolí.
Tentokrát jsem vraha odhalila později než v předešlém díle, ale přeci jenom dříve než Kraken s Estíbalis. Celkově mi některé souvislosti přišly na mysl rychleji než hlavním vyšetřovatelům.
Stále platí, že bych raději viděla Krakena s Esti. Alba mi prostě nesedí již od začátku série. Rozhovor Esti s Albou o Krakenovi mě dojal. Tedy hlavně tím, co pronesla Esti.
Těším se na (zřejmě) závěrečný díl.
Čtenářská výzva 2024: Téma 6. Kniha s citátem na začátku.
Knižní novinky (18. týden)
26.04.2020
Kniha Rituály vody v seznamech
v Mé knihovně | 199x |
historie, dějiny detektivní a krimi romány španělská literatura thrillery sérioví vrazi psychologické thrillery Baskové BaskickoAutorovy další knížky
2019 | Ticho ve sněžném městě |
2020 | Rituály vody |
2020 | Páni času |
2022 | Aquitania |
Opravdu velmi čtivá detektivka, od které jsem se zase nemohla odtrhnout. Tentokrát je tu mnohem více lásky a romantiky, což mi vyloženě nevadilo, ale už to prostě nebyl takový ten echt akční trhák.
Tohle je hodně svébytná detektivní série. Odehrává se ve Vitorii, hlavním městě Baskicka, je tam spoustu místních reálií a příběh je propojen s historií města a okolí. Neokoukané prostředí a sympatický detektivní tým - co víc si člověk může přát!
Svou neotřelostí tato série hodně vyčnívá a mezi spoustou jiných detektivek, které jsem kdy četla, ji řadím k tem nejlepším.