Sníh přehled

Sníh
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144502/bmid_snih-H1a-144502.jpg 4 226 226

Vize postmoderní společnosti ohrožované zcela současnými riziky, přímo ďábelské tempo rozvíjení děje a lehce černý humor - to jsou důvody, proč se tento cyberpunkový román stal kultovním světovým bestsellerem.

Romány Sci-fi Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress

Snow Crash, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sníh. Přihlašte se a napište ho.

denoush
27.06.2024 2 z 5

Na tuhle knihu jsem se strašně těšil, ale ve výsledku mě docela zklamala. Popisy věcí a míst v tak dlouhých větách, že než dojdete na konec, tak už nevíte, o čem věta byla. A když se vrátíte na začátek věty, tak zjistíte, že pro děj není ani potřebná, protože popisuje třeba budovu, ve které se hlavní postavy zdrží asi jen dalších deset stran.
Kdyby se kniha udělala asi poloviční a soustředila se jen na děj, tak bych si ji užil víc. Po dočtení mi přijde, že vlastně skoro ani nevím, o čem to pořádně bylo, protože jsem zahlcen všemi popisy.
Každopádně jsem oceňoval humor, který se místy vyskytl a hlavní postavy mi neskutečně sedli.

cziss
21.03.2024 5 z 5

Nadčasová a hodně zajímavá knížka. Musím se přiznat, že mě nejvíc bavila ta "filozofická" část. Finální akční část jsem se snažil dočíst co nejrychleji. I tak ale je 5 hvězd dle mě adekvátní hodnocení.

petr_
18.12.2023 3 z 5

Sníh mě zklamal, protože mi děj připadal příliš roztříštěný a dělalo mi velké problémy si udržet jeho kontinuitu. Ačkoliv se mi jiné autorovy knihy líbily, tak s touto to bylo horší. Možná je to tím, že cyberpunk není moje krevní skupina.

Je ten Sníh virus, droga, nebo náboženství?...Je v tom nějaký rozdíl?

Ocenění knihy (1)

2000 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Science fiction)

Kniha Sníh v seznamech