Sníh, sauna, Suomi přehled

Sníh, sauna, Suomi
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540914/bmid_snih-sauna-suomi.jpg 4 35 35

Studené Finsko očima vřelé Slovenky. Je to psina, vzít si Fina! O tom, že Finsko je zemí tisíců jezer, Santa Clause a ne zrovna příznivého klimatu, slyšel snad každý. Ale víte, proč si Finové pletou běžkování a lyžování? Nebo že si můžete přivolat finského peněžního skřítka? Jak probíhá saunový teambuilding? Kolik odrazek je už moc i na Fina? A v čem jsou si tak podobní s Japonci? O tom všem a všeličem jiném se dočtete v knize Michaely Ahonen, Slovenky, která se přestěhovala do temného a studeného Finska, země mlčenlivých lidí, prohibice, mýtů a legend, zateplených šusťáků, lesů bohatých na houby a borůvky – a manželova rodiště. Své zážitky ze života v tomto severském státě autorka vypráví stylem jí vlastním, připojuje mnoho kuriózních a vtipných postřehů, cenných rad, a prozradí i nějaké ty místní vychytávky, které si oblíbíte možná i vy. Dozvíte se tak víc o rodinném životě ve Finsku, o Kalevale, všemocných haalari, finském designu, finštině a samozřejmě o saunování a (ne)chutném finském jídle. A určitě se naučíte i trošku finsky. Tak vzhůru na zasněžený sever!... celý text

Literatura slovenská Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Jota

Sneh, sauna, Suomi, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sníh, sauna, Suomi. Přihlašte se a napište ho.

veronika3878
04.12.2024 4 z 5

Finsko je moje země zaslíbená už od základní školy, kdy jsem se zamilovala do Tarji Turunen, a od té doby jsem tam chtěla žít. Po přečtení této knihy se můj sen opět ozval s plnou silou. Při čtení jsem si do sluchátek pustila moje milované Haloo Helsinki! a alespoň takhle si navodila domácí finskou atmosféru.

Knihochod
30.11.2024 3 z 5

Hneď na začiatok sa priznám, že som mala veľké očakávania a dúfala, že dostanem niečo na štýl Mačacieho kožucha od Dominiky Sakmárovej. Žiaľ, z tejto knihy som taká nadšená veru nebola (a stále nie som).

Zo začiatku bolo všetko super. Do knihy som sa začítala takmer okamžite, hltala jednu stránku za druhou, avšak sama som si všimla, že sa moje tempo čítania s ubiehajúcimi stranami stále viac spomaľuje, čítanie ma prestáva baviť, očakávam koniec, ktorý ale neprichádza …

Veľmi mi s postupom v čítaní začali vadiť neustále opakujúce sa slová, vtipy a sťažovanie sa napr. na zimu, tmu, veľa vrstiev oblečenia.

Nechápte ma zle, človek sa toho z tejto knihy mnoho podozvedá a mňa osobne toho veľa prekvapilo, avšak štýl, akým sú tieto informácie čitateľovi podávané mi absolútne nesadol.

Le Chat
25.10.2024 4 z 5

Finsko je můj cestovatelský sen, dokonce jsem se začala učit finsky. Proto mne zaujala anotace této knihy a po přečtení rozhodně zklamaná nejsem. Autorčin styl mi sice úplně neseděl, ale za ty zajímavé informace o Finsku/Finech/finštině si kniha podle mne zaslouží i čtvrtou hvězdičku!

Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024

Kniha Sníh, sauna, Suomi v seznamech