Sníva sa androidom o elektrických ovečkách? přehled

Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541433/bmid_sniva-sa-androidom-o-elektrickych-oveckach.jpg 4 1030 1030

Blade Runner série

1. díl >

Svetová vojna zabila milióny ľudí, premenila Zem na nehostinné miesto a vyhnala preživších na iné planéty. Nové svety pomáhajú osídľovať androidi na nerozoznanie od skutočných mužov a žien. Vláda sa však obáva, že by mohli spôsobiť spúšť, a tak ich na Zemi zakáže. Niektorým sa však podarí utiecť z otroctva a ilegálne sa vrátia na Zem. Nájomného lovca Ricka Deckarda poveria úlohou zbehov nájsť a eliminovať. Je však spravodlivé zabíjať humanoidov len preto, že nie sú ľudia?... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 30.09.2024
Literatura světová Romány Sci-fi
Bude vydáno: , Lindeni
Originální název:

Do Androids Dream of Electronic Sheep?, 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (152)

Eldar80
01.08.2024 3 z 5

Hodně depresivní a ponurá kniha. Už od začátku je to nepříjemné čtení. Tohle Dick zbytečně přehnal. Jeho vize budoucnosti je nevěrohodná. Pokud máte depresi nebo špatnou náladu, tak bych to raději nečetl.
Jeden z mála jeho románů, který se dá považovat za normální sci-fi detektivku. Teda skoro. Objevuje se zde moderní náboženství založené na určité virtuální realitě. To asi přijde. Reality show už dávno máme.
Je to pro omezenou skupinu čtenářů. Knihy od Dicka mají pro mě velmi kolísavou kvalitu. Jako předloha ke slavnému sci-fi filmu mě to dost překvapilo. Film se jeví jako přijatelný a svým způsobem optimistický.
Je působivý a má vynikající hudbu. Nejde mu upřít osobitá atmosféra. Ta je i v knize. V tom asi společně vynikají nejvíc. Má to symbolický děj, ale je to tak zvláštní, že nevím, proč to číst. Musíte sami vědět. 75% 3,5*

bersek
27.07.2024 4 z 5

Naprostá paráda! Přečteno během dvou dnů. Nečekal jsem že mne to až tak pohltí. Kniha mi přijde jako delší povídka.


Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která předkládá nelibou vizi budoucnosti a spoustu zajímavých otázek. V čem jsou lidé lepší než roboti ? Jakou má cenu víra o které každý ví, že je podvrh ? Velmi hluboká témata. Bohužel pro mě celkový dojem trošku mírně zmatený závěr, kde se autor pokouší některé z myšlenek prohloubit, ale jde až příliš hluboko a celkově závěr vyznívá celkem otevřeně a nejednoznačně. Někdo má rád mnoho prostoru pro vlastní interpretaci, mně to moc nesedí. Mercerismus mohl být z mého pohledu také rozpracován trochu podrobněji, ztrácel jsem se v tom, co je reálné a co ne. Možná autorův záměr, který jako čtenář úplně neoceňuji.

Nicméně kniha se četla velmi dobře, děj se posouval a náměty k přemýšlení to jen sršelo. Prostředí Země po katastrofické válce je velmi atraktivní. Několikrát mě napadlo při čtení srovnání s Asimovem, který se robotům a jejich psychologii hojně ve svém dílu věnuje.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sníva sa androidom o elektrických ovečkách? v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 360x
ve Čtenářské výzvě100x
v Doporučených89x
v Knihotéce411x
v Chystám se číst426x
v Chci si koupit113x
v dalších seznamech25x