Snoubenky smrti přehled
Jean Christophe Grangé
Krásné a bezstarostné. Takové jsou manželky nacistických pohlavárů známé jako Nevěsty. Zatímco v Evropě to vře, tyto dámy se nerušeně scházejí v berlínském hotelu Adlon na sklenku šampaňského. Brzy však i ony na vlastní kůži okusí, jak se prohrává boj o vlastní život. Do vyšetřování série brutálních vražd se pouštějí tři lidé: neortodoxní psychoanalytik, bohatá dědička a nemilosrdný gestapák. Co když se ale pachatel skrývá jinde, než si všichni myslí? Temná detektivka z předvečera druhé světové války od autora bestselleru Purpurové řeky.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , VoxiOriginální název:
Les Promises, 2021
Interpreti: František Kreuzman
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snoubenky smrti. Přihlašte se a napište ho.
Audiokniha
Co k tomuto napsat, těšila jsem se, že to bude podobné, jako u Černé linie. Na mě to dělalo dojem dokumentární krimi. V nějakých částech nudné, potom napínavé, a pak když posloucháte dokument o druhé světové. Mohlo to být kratší a hodně udělal i předčítající, místy na uspaní super. Zvláštní nesmrtelní vyšetřující, kteří vás provázejí zvěrstvem. Na konci byly některé informace pro mě překvapující novinkou, které jsem nevěděla, zda to tak bylo.
Tak tohle bylo sakra dobré čtení! Mělo to koule od začátku do konce. Bylo to surový, napínavý, krvavý, bolavý, zamotaný, prostě to mělo všechno, co očekávám od tohoto autora. Musím se přiznat, že místy se mi u knihy dělalo až zle a osobně jsem se musela zamýšlet i nad tím, do jaké míry některá zvěrstva byla fikce. Protože věřím, že jsou věci, které se doopravdy děly a jak všichni víme, nebylo to nic hezkého. Autor dokázal skvěle zakomponovat děj do doby druhé světové války, a i když má kniha něco málo přes 600 stran, já vám slibuji, že jí zhltnete jak malinu. Jo, asi nebudete mít úplně nejlehčí spaní, ale jestli máte rádi krimi a thrillery, tohle si musíte přečíst!
Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)
21.08.2022
„Dům bez dětí je jako nebe bez hvězd.“
Kniha Snoubenky smrti v seznamech
koncentrační tábory sérioví vrazi tajemství historické detektivky nacisté Třetí říše (Nacistické Německo), 1933-1945 manželkyAutorovy další knížky
2001 | Purpurové řeky |
2022 | Snoubenky smrti |
2020 | Poslední lov |
2018 | Černá linie |
2010 | Miserere |
Můj názor na knihu je zdlouhavé kolikrát nudné dílo. Dočetl jsem to jen že jsem čekal jak to dopadne jinak ztráta času.