Sny jako řeč duše přehled
Hans Dieckmann
Hlubinně-psychologický výklad snů. V obrazové řeči snů získává naše vědomé já přístup k oblasti nevědomí. Sny jsou proto nejen fascinujícím objektem zkoumání hlubinné psychologie, ale mohou zároveň významným způsobem provázet a podporovat terapeutické a sebeterapeutické procesy. Hans Dickmann, klasik na poli hlubinné psychologie, ve své knize předkládá úvod do hlubinně psychologického výkladu snů, který je přístupný jak odborníkům, tak i čtenářům usilujícím o vlastní sebepoznání.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2010 , PortálOriginální název:
Träume als Sprache der Seele, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sny jako řeč duše. Přihlašte se a napište ho.
Moje první ucelená kniha o hlubinné psychologii. Jasně, jako laik jsem nerozuměl úplně všemu, co se mi autor snaží říct, ale to nic nemění na tom, že kniha je to skvělá a pokrývá jak teoretický význam a vznik snů, tak i praktickou práci s nimi v analyticko-terapeutickém procesu, což je na celé publikaci vlastně to nejzajímavější.
Velice přínosná kniha. Stručně a jasně vysvětleny hlavní funkce a typy snů s případnými ukázkami.
Kniha Sny jako řeč duše v seznamech
"Sen je řečí nevědomí, je to jazyk obrazů, kterým nevědomí hovoří k našemu vědomému Já."
Odborné zpracování funkce snů, analýzy jednotlivých snů z hlediska psychoanalytické metodiky. Z knihy jsem si vzala jen tu část, kterou jsem dokázala pojmout a která mi pomohla k tomu, jak na sny nahlížet.