Sny o mnohosti světů přehled
Iva Lelková
Publikace Sny o mnohosti světů srovnává obraz vesmíru v díle jezuitského polyhistora Athanasia Kirchera (1602–1680) Itinerarium extaticum (1656) a jednoho ze zakladatelů Royal Society Johna Wilkinse (1614–1672) The Discovery of a World in the Moon (1638). Zvláštní pozornost je přitom věnována myšlence mnohosti světů a nekonečnosti vesmíru v těchto dílech stejně jako odlišnému kulturnímu prostředí a životním zkušenostem obou autorů, které do značné míry ovlivnily jejich rozdílný názor na uspořádání vesmíru a místo člověka v něm. Kniha je tak sondou do počátků moderní vědy a šíření kopernikanismu v polovině sedmnáctého století.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sny o mnohosti světů. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Sny o mnohosti světů v seznamech
2011 | Koperník a české země |
2018 | Athanasius Kircher, Philipp Jakob Sachs von Löwenheim a přírodní filosofie v českých zemích 17. Století |
2016 | Sny o mnohosti světů |
Barokní představy dvou učenců o tom jaký je Vesmír a jaké je místo Země, člověka a Boha v něm nebo spíš mimo něj. Rád jsem strávil chvíli s těmito dvěma učenci. Dík autorce a snad třeba do budoucna něco od Kirchera vyjde. Je to opravdu zajímavá postava.