Šógun přehled
James Clavell
Asijská sága série
1. díl >
Japonsko 1600. V neznámom mori stroskotala holandská plachetnica 'Erasmus'. Z posádky sa zachránil hlavný kormidelník John Blackthorne a niekoľko námorníkov. Dozvedajú sa, že je to Japonsko. Už pred desaťročiami tu pristáli Španieli a Portugalci – najprv misionári, potom obchodníci. Úzkostlivo strážili námornú cestu do Japonska. Námorníkom hrozí smrť. Regent Toranaga však nemá rád misionárov ani obchodníkov. 73-035-79... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 1979 , SmenaOriginální název:
Shogun, 1975
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šógun. Přihlašte se a napište ho.
Už Tajpan ma odrovnal a za Šóguna by som Jamesa Clavella klidne nosil aj na rukách.
Síce nie prečítaná ale vypočutá kniha načítaná absolútne úžasným!!! Jiřím Pobudou mala 63 hodín ale klidne by som zo starovekého Japonska zvládol aj dvojnásobnú dĺžku .
Clavell bol skvelý rozprávač a príbeh ktorý nám predostrel si bravúrne ukočíroval spolu s množstvom postáv v ktorých sa pomerne rýchlo zorientujete, a ktoré si vedie pevnou rukou až do konca.
Ku knihe som sa ešte nedostal pretože som si ju zatiaľ stihol už 3 krát vypočuť ale k Toranagovým mocenských hrám sa jednoznačne ešte vrátim.
Jednoznačne doporučujem.
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)
24.03.2024
Kniha Šógun v seznamech
v Přečtených | 1 305x |
v Mé knihovně | 454x |
buddhismus Japonsko křesťanství zfilmováno 17. století trosečníci samurajové misionáři šogunát zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2003 | Král Krysa |
2000 | Tchaj-pan |
2009 | Šógun |
2009 | Gaidžin |
1991 | Šógun (I. díl) |
Tuhle knihu odkládám smutný, že už je konec... A to je teda pěkně tlustá. Vynikající vypravěč ten pan Clavell. Naprosto uchvacující země plná tradic a obřadů, nádherné postavy a ten široký a ucelený příběh - to se nedá komentovat to se musí přečíst!! Skvost :)