Sojčák přehled

Sojčák
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283003/bmid_sojcak-00k-283003.jpg 4 295 295

Jak Disney potkal Kafku. I tak se dá definovat skvělý finský komiks, který se dostal do nejužší nominace Eisnerovy ceny ta rok 2015. Sojčák žije sám se svou matkou ve velkém honosném domě v naprosté izolaci. Nikdy jej neopustil, a dokud k tomu má jeho matka co říci, rozhodně to tak zůstane. Krásná výpravná kresba vás okouzlí, melancholický i zlověstný příběh uhrane. O této moderní pohádce pro dospělé budete přemýšlet ještě dlouho po jejím dočtení.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Argo

Pikku Närhi, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sojčák. Přihlašte se a napište ho.

Sitting-Bull
25.11.2024 5 z 5

Smutná kniha. Jejda, tak moc smutná kniha! Smutná kniha o tom, jak lze někoho svázat jeho nevědomostí a tím, že jej někam manipulujeme a něco mu zatajíme. Je smutné, když se pak ve svém vězení už nedokážete zeptat: "A proč?" a jen bezmyšlenkovitě přejímáte, že "to tak prostě je"... Je to už déle, co jsem ji měla v ruce a stále ve mně rezonuje. Klobouk dolů.

Čand@
30.08.2024 4 z 5

Hej veru, kafkovina ako vyšitá. Keby Kafka kreslil, isto by svoje uletené knihy nakreslil práve takto. Klaniam sa autorom, koľko toho dokázali zdeliť takmer bez slov.

IVANA0123
23.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Smutné až depresivní. Nevědomost a neadekvátní obava z neznámého a zakázaného a bezmyšlenkovité přijímání příkazů nakonec přemůže touhu po poznání. Sojčák nikdy nepozná svobodu a zůstává navždy uvězněn. Pořád jsem čekala, že se nakonec vzepře a strach překoná...tak nějak si představuji vymývání mozků... Výstižné i skoro beze slov. 4.5*
(2/24)

Kniha Sojčák v seznamech