Sok přehled

Sok https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402081/bmid_sok-aGT-402081.jpg 3 59 59

ŽIJÍ TU VE DVOU UŽ SPOUSTU LET. Nikdo k nim NEJEZDÍ. Junior a Hen by si na odlehlé kanadské farmě dál idylicky žili v dokonalém odloučení od hektické civilizace. Jednoho večera však manžele vyruší nezvaný host. Mladík z vlivné firmy jim přináší zprávu, že Junior vyhrál losování o účast na vesmírné misi – jenže on se do žádné loterie nepřihlásil! Nad dvojicí se tak začne vznášet atmosféra mučivé nejistoty a permanentního napětí. Nekoupili si LOS, ale POSLALI JIM VÝHRU. Dokážou UNÉST SVŮJ OSUD? Podezřelý posel se v domě usadí a eviduje vše, co Junior dělá, každou vteřinu jeho života – prý proto, že na dobu pobytu v kosmu agentura vytvoří jeho umělého dvojníka, který bude s Hen žít a starat se o farmu. Junior se postupně proměňuje v soubor elektronických dat a spolu se ženou cítí, že za událostmi se skrývá strašlivá hrozba, jejíž důvod a smysl nechápou… Chce ŽÍT ZA MĚ! Musel jsem TO UDĚLAT. NEMĚL JSEM NA VYBRANOU... "Reid mistrovsky vytváří atmosféru hrůzy a udržuje čtenáře v napětí." (Publishers Weekly) "Zneklidňující a děsivý psychologický thriller plný existenciální hrůzy a nepřetržitého napětí." (Book Riot) "Napínavý román, který vás pobaví a současně naplní pochybami o základních principech lidství." (BookPage) Cena Goodreads za nejlepší horor roku 2018 – finále... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Leda
Originální název:

Foe , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

eliska2669
02.02.2024 3 z 5

Styl psaní trochu otravný , dialogy a myšlenky hrdinů ne příliš důvěryhodné, většinu času se nic neděje. Plot twist (úplně) na konci je HODNĚ dobrý, ale nejsem si jistá, jestli to může zachránit celou knihu.

terezarath
22.11.2023 4 z 5

Tohle bylo hodně dobrý. Samotný námět byl neotřelý, styl psaní poměrně dobrý, nebylo prakticky možné nevcítit se do hlavních postav. A ten konec?! Mindfuck. Skvělý!


ZÓNA
03.09.2022 5 z 5

Naprosto neotřelým způsobem napsané sci-fi.
Děj se táhne jako žvýkací guma, ale té nejvyšší kvality.
V příběhu od začátku něco nesedí, ale netušíte, o co by mohlo jít. Možností je celá řada a pro zkušené čtenáře detektivních příběhů jde možná o výzvu z kategorie vzácných odhalení (sám jsem naprosto pohořel). Ale na svoji obhajobu musím uvést, že nejsem čtenář z kategorie důvtipných, spíše se snažím knihu vstřebávat postupně a s radostí.
Pokud se do knihy pustíte, budete s úžasem sledovat komornost příběhu v jeho vratké podobě, jisté tajuplnosti a nejasnosti, až dospějete k závěru vlastně velice dojemnému, lidskému a (pro mě) naprosto nečekanému.
Atmosféra knihy je dokonalá, postavy díky komornímu pojetí velice charismatické a pro čtenáře blízké.
Budete mít i strach. Šimrající, kradmý, neurčitý pocit nejistoty.
Kniha na vysoké úrovni lidského vnímání světa. Paranoidní vztahové schizma...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sok v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

kanadská literatura farmáři výhra

Autorovy další knížky

Iain Reid
kanadská, 1981
2020  65%Asi to skončím
2019  65%Sok