Sólo pro Sáru přehled
Brigitte Blobel
Příběh z baletního prostředí, kde se opět setkáváme se Sárou, kterou čeká její velký den - první výstup v Opeře. Premiéra baletního představení v Hamburské Opeře je nejen netrpělivě očekávanou událostí pro všechny milovníky baletu, ale především pro Sáru - studentku baletní školy. Jako "elévka" bude prvně tančit se špičkami z oboru. Její výstup je sice krátký, ale znamená pro ni mnoho. Tanec a hudba - to je celý její život. Pro Kevina, sympatického chlapce z Jamajky, je pobyt v baletní škole obrovskou příležitostí. Na Jamajce se baletu tolik věnovat nemohl, ale díky štědrým sponzorským darům od manželského páru je teď v Německu. Jenže na jak dlouho? Tak zatímco Sára prožívá svůj velký sen, on se dozví zprávu, která mu vezme to jediné, pro co chce žít...... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1998 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Ballerina, Solo für Sarah, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sólo pro Sáru. Přihlašte se a napište ho.
Hodnocení trilogie "z pravěku" :
Sára je mladé děvče toužící po jediném - stát se jednou slavnou baletkou. To by chtělo asi každé dítě jejího věku, ale žádné z nich nevi, co se za tím skrývá.
Měsíce několikahodinového tréninku denně, spousta dřiny, která ale přináší výsledky. Jaký bude výsledek Sáry je jasné už z přečtení anotace prvního dílu. Je přijata na baletní školu v dalekém Německu.
Je šťastná, ale má i trochu strach. Oprávněný, protože v jednom z dílu série půjde do tuhého.
O co přesně a jestli knihy končí šťastným koncem se můžete dozvědět.
Ten příběh jsem četla asi jako 14letá a hodně ho prožívala. Je to krásná kniha o tom, jak je občas těžké něčeho dosáhnout. A že si člověk musí jít za svými sny... Taky jsem si u čtení pobrečela. Skvělá kniha.
Kniha Sólo pro Sáru v seznamech
1994 | Tanec za jedna, matika za pět |
1997 | Učitele nesmíš milovat |
1999 | Ty máš ale odvahu! |
1995 | Moje krásná sestra |
1997 | Sářin sen |
(SPOILER) Kratší příběh o baletce. Poněkud již starší, ale popravdě není to tak znát jako u L.Lanczové.
Protože kniha je kratší, postavy jsou popisovány zběžně, přesto působí sympaticky.
V tomto dílu se do problémů dostane Sářin spolužák.
/TW- sebevražda/